Bloemrijke kunst in Galerie Sous-Terre

Het evenement vindt plaats van 22 maart 2018 t/m 25 maart 2018

In de zomer van 2018 opent op de locatie van Galerie Sous-Terre in Aalsmeer het Flower Art Museum. In de aanloop daar naartoe organiseert de galerie als voorproefje een tweetal exposities met kunstenaars die worden geïnspireerd door bloemen en planten.
De nieuwe expositie bevat werk van 25 verschillende kunstenaars. Tezamen bieden zij een veelkleurig en uiteenlopend palet aan beeldende kunst, fotografie en schilderkunst. De verbeelding van de bloem staat centraal en vormt voor elke kunstenaar op zijn of haar eigen manier een leidraad.
Voor de één staat de bloem symbool voor vrolijkheid en levensgeluk, zoals in het werk van de Rotterdamse beeldend kunstenaar Peter Bastiaanssen, die onder meer kleurige ‘boeketten’ toont. Voor de ander gaat het om de spirituele en mystieke kracht van natuurlijke vormen, zoals in de op Oosterse leest geschoeide schilderijen van Louise van Eenennaam-Mulder of de krachtige doeken van Dorrit Klomp. Weer anderen benadrukken de bloem als symbool van schoonheid of als exotisch ingrediënt in hun werk, zoals in de fascinerende kleuretsen van Rolf Weijburg.
De nieuwe expositie met werk van deze en andere kunstenaars is vanaf zondag 4 februari tot zondag 25 maart te bekijken in de galerie aan de Kudelstaartseweg, recht tegenover de watertoren. Deze dag is een aantal exposerende kunstenaars zelf aanwezig. Iedereen is van harte welkom tussen 13.00 en 17.00 uur. De expositie is daarna elke zaterdag- en zondagmiddag tot eind maart gratis te bezoeken. De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en doordeweeks op afspraak (tel. 0297-364400/info@galerie-sous-terre.nl). Meer informatie: www.sous-terre.nl.