Binnenkort planning voor aanpakken speelplekken

Op allerlei plekken in Uithoorn en De Kwakel zullen in de komende jaren speelplekken worden aangepast. Ook kunnen plekken een andere invulling krijgen.

De gemeente begint met het aanpakken van het skatepark en de speelplaats bij De Brede School. Wanneer dat precies start, is nog niet duidelijk. Er komt eerst een plan van aanpak, waarin wordt beschreven welke plekken wanneer worden aangepakt.

Wel zijn in heel Uithoorn de plaatsen al in kaart gebracht die in aanmerking komen als beweeg, ontmoet, sport- en speelplek.

BOSS
Dit is allemaal onderdeel van het zogenoemde Programma BOSS, dat staat voor bewegen, ontmoeten, sporten en spelen.

Het programma geeft de gemeente Uithoorn de gelegenheid om de huidige speelplekken voor kinderen tot 12 jaar in de gemeente Uithoorn te vervangen door beweeg- en ontmoetingsplekken voor alle doelgroepen tussen 0 en 100 jaar.

Die nieuwe speel- en beweegruimtes dagen inwoners uit om in beweging te komen én om elkaar te ontmoeten. Zo moeten de locaties beter aansluiten bij de behoefte van de omwonenden. Onlangs is dit programma aangenomen in de gemeenteraad.

Vervanging
Vaak zal het uitdraaien op het vervangen van speelplekken als ze hun beste tijd hebben gehad. Veel van die toestellen zijn bedoeld voor spelende kinderen tot ongeveer 12 jaar.

Maar in sommige buurten wonen weinig kinderen en daarom kan de speelruimte anders ingericht worden, bijvoorbeeld voor jongeren of voor ontmoeting tussen ouderen. Met BOSS moet dus meer tegemoet worden gekomen aan behoeften van inwoners van de gemeente.

 

Door redacteur Marco Koeleman