Benthe Jansen strijdt mee om titel mbo-ambassadeur

Uithoornse Benthe Jansen doet mee aan de landelijke verkiezing voor mbo-ambassadeur 2018. In juni werd ze na een sollicitatieprocedure genomineerd als vertegenwoordiger van het Wellantcollege. Op school kreeg zij een taart en een cheque ter waarde van 750 euro voor een opleiding.
Daarna mocht ze deelnemen aan de landelijke verkiezing. Samen met 42 kandidaten moet zij drie uitdagingen aangaan. De eerste bijeenkomst vond plaats op 27 augustus in de Fabrique in Utrecht onder leiding van presentator Jan Versteegh. Twee teams moesten pauwenveren versieren. De pauw is het symbool van het mbo. Daarbij werden ze beoordeeld op creativiteit, samenwerking en leiderschap. Ook kregen ze een mediatraining en een fotoshoot.
 

De opdracht viel tegelijk met de eerste officiële opening van het mbo-schooljaar, een nieuwe traditie. Koning Willem-Alexander was aanwezig om de opening te verrichten. Hij sprak lovende woorden over het middelbare beroepsonderwijs. Daarna ging hij op de foto met alle kandidaten. 

De tweede challenge gaat plaatsvinden op maandag 1 oktober in Rotterdam. Wat die inhoudt is nog niet bekend. De kandidaat-ambassadeurs worden beoordeeld door een vakjury. De uitdagingen kunnen via YouTube worden gevolgd. 
Benthe hoopt dat deze camapagne ertoe bijdraagt, dat mensen positiever over het mbo gaan denken. Mocht ze mbo-ambassadeur worden, dan gaat ze onder andere zorgen dat mbo'ers ook cum laude kunnen slagen. 
FINALE
Op 19 november vindt de laatste opdracht plaats en 's avonds wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een groot galafeest in het theater in Apeldoorn