Belangrijk om ons stemrecht te gebruiken, juist nu!

De Tweede Kamerverkiezing staat voor de deur. Op woensdag 22 november mogen alle kiesgerechtigden naar de stembus. De gemeente Uithoorn is een campagne gestart om de opkomst te bevorderen.

 

“Het vertrouwen in de politiek is laag,” legt burgemeester Pieter Heiliegers uit. “Dat is geen geheim. Daarnaast zijn er veel nieuwe gezichten in de landelijke politiek, waardoor het wellicht lastiger is om een keuze te maken. Het is bekend dat dit voor mensen twee belangrijke redenen zijn om niet te gaan stemmen.” Hij vervolgt: “Maar juist nu, er speelt zoveel in Nederland en in de wereld, is het belangrijk om van onze stemrecht gebruik te maken. En dus mede te bepalen hoe we verder gaan in ons land.”

 

De gemeente zal tot en met 22 november met name veel informatie geven over de praktische zaken rondom de verkiezing. Denk aan: de stemlocaties (dus waar kun je stemmen in Uithoorn/De Kwakel), de tijden, wat kan je doen als je zelf niet naar het stemlokaal kan, wat is eigenlijk een kiezerspas en wat te doen als je niet weet op wie te stemmen.
Heiliegers: “We zetten offline-communicatiekanalen in, zoals de gemeentepagina in de lokale krant, posters en borden. Én onze online-kanalen Facebook, Instagram, de gemeentewebsite en X. Alles om een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken.”

 

Onlangs zijn daarom vijf verkiezingsborden in de gemeente Uithoorn geplaatst. Heiliegers: “Vaak staan op deze borden standaardslogans als ‘Iedere stem telt’. Wij wilden wat anders proberen. We hebben onze medewerkers op het gemeentehuis gevraagd mee te denken voor pakkende teksten voor op de borden. Zij zijn immers ook stemgerechtigden. Dat heeft goed uitgepakt. We hebben nu op elk bord een andere, originelere tekst geplaatst. We denken, maar hopen vooral, dat dit meer aanslaat bij de (potentiële) stemmers.”

De borden zijn te vinden bij het gemeentehuis, Zijdelwaardplein, hoek Máximalaan/ Noorddammerweg, Zijdelweg en de Kerklaan in De Kwakel.

Houd voor de meest actuele informatie de gemeentewebsite www.uithoorn.nl/verkiezingen, de sociale media en de gemeentepagina in de lokale krant in de gaten.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch