Autobrand Uithoorn was tweede dit jaar bij zelfde huis, mogelijk gerichte actie

UITHOORN - De politie houdt rekening met het scenario dat de auto die in de nacht van maandag op dinsdag uitbrandde in een voortuin aan het Klein Hoefblad in Uithoorn een bewust doelwit van brandstichting is geweest. Dat vermoeden wordt gevoed door het feit dat er ter hoogte van dezelfde woning in januari ook al een auto uitbrandde. 

Dat zegt een van de betrokken rechercheurs tegen NH Nieuws. "We onderzoeken of het een gerichte actie is geweest." De auto stond op 'precies dezelfde plek' als de auto die in in de nacht van 25 op 26 januari uitbrandde, aldus de rechercheur. 

Die nacht brandde aan het Klein Hoefblad een auto uit die dicht tegen een schutting geparkeerd stond. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto total-loss raakte, maar slaagde erin te voorkomen dat de vlammen oversloegen op de omheining. 

Aangewakkerd door de harde wind sloeg de autobrand van gisterennacht wel over. Binnen mum van tijd hadden niet alleen het hekje rond de voortuin en twee scooters ernaast, maar de gevel vlamgevat. De bewoners hadden zichzelf op dat moment al in veiligheid gebracht. 

Behalve een auto brandde ook een scooter in de voortuin af. De schade aan de gevel is flink, maar de brandweer had het vuur op tijd onder controle om de woning verder te sparen.

Getuigenoproep
Een signalement van een of meerdere verdachten is nog niet beschikbaar, maar wie op 14 maart rond 5.00 uur iets verdachts heeft gezien, wordt gevraagd die informatie met de politie te delen. "Rond die tijd was het rustig op straat, dus het zou moeten opvallen", aldus de rechercheur. 

 

Bron: NH Nieuws 14 maart 2023, 14.25 uur · Aangepast 14 maart 2023, 15.03 uur · Door Jouri Bakker Gerdigeerd voor Rrick FM door Jan Tilburgs