Amsterdamse Cross Competitie (ACC) van start gegaan

Het was prachtig weer op zondag 14 oktober bij de start van de Amsterdamse Cross Competitie (ACC) in Nieuwveen. Al dagen waren er vrijwilligers bezig geweest om een mooi parcours uit te zetten.
Bij de jongste jeugd deden 18 renners mee en bij de oudste jeugd was een startveld van 44 renners! Bij cat 1-4 werd  Bmx lid Morgan Hartveldt 9e en de kleine Tom Derogee 17e.
Uitslagen UWTC leden bij de oudste jeugd: 4 Rens Grömmel, 8 Mike Derogee, 11 Lars Hopman, 22 Siem van Smoorenburg, 25 Jari Buskermolen, 32 Nees Wahlen.
 

Een kleine 90 renners gingen van start bij de 40+. Ron Vroom (Excelsior), Michael Breedt (de Amstel) en Mark Touwen (UWTC) reden hier naar de mooie overwinningsbloemen (bolchrysanten). Uitslag UWTC leden: 17 Peter vd Aar, 19 Wilfred Zeijerveld, 21 Peter v Capel, 26 Wilfried Burgmeijer, 33 Paul vd Aar, 34 Vincent Derogee, 42 Louis Oude Elferink, 46 Frank Jansen, 48 Marcel Plasmeijer.
Ook de dames/nieuwelingen klasse was met 44 renners in trek. Hoewel de dames goed voorin meededen waren het de nieuwelingen die het voortouw namen. Judith van Maanen was op de 7e plek de eerste dame die wist te finishen; 2e dame Judith Jelsma en 3e Rebecca Cornelisse. 21e Diana Kuijpers, 32e Klara vd Vaart, 38e Romy Snel.

Bij de 40- was de overmacht van het UWTCX team groot. Al snel kwamen Bas, Tommy en Bart op de eerste 3 plaatsen bij de jury langs. Bas verspeelde zijn koppositie door een fietswissel. De winst was voor Tommy Oude Elferink, 2e Bas de Bruin, 3e Bart de Veer. Gelukkig is er nog hoop voor de deelnemers, want UWTCX zal door de volle nationale veldritkalender niet zo vaak aan de start staan bij de ACC. Volgende week zondag strijkt het ACC 'circus' neer in Spaarnwoude bij HSV de Kampioen. 
Start clubcross competitie UWTC
Wie dichter bij huis wil starten in het veld? Lekker aan de conditie wil werken en de drukte van de ACC wil vermijden. Goed nieuws want ook de UWTC cross competitie gaat vanaf zondag 21 oktober weer van start. Om 10.30 uur worden de deelnemers weggeschoten. Graag ruim van tevoren aanmelden in het clubhuis van UWTC, bij sportpark Randhoorn. 

Veldrit van Albrandswaard
Zaterdag 13 oktober is de veldrit van Albrandswaard verreden. Tommy was mee in de kopgroep en wist weer een mooie podiumplaats te scoren. Uitslag amateurs/sportklasse: 3 Tommy Oude Elferink, 7 Bart de Veer, 8 Bas de Bruin, 39 Maarten Postma, 43 Dennis Moolhuijsen
Uitslag masters 40+: 24 Frank Jansen
Uitslag dames: 2 Elleke Claessen, 4 Judith van Maanen
Clinic veldrijden voor de jeugd
De belangstelling is groot voor de clinic veldrijden bij UWTC. Reeds 56 kinderen, tussen de 8-14 jaar, hebben zich hiervoor aangemeld. Dinsdagmorgen 23 oktober zullen zij gaan trainen op het nieuwe veldritparcours van UWTC olv diverse bekende trainers en renners.