Alami Ahannach trainer Legmeervogels

UITHOORN - Alami Ahannach is voorlopig aangesteld als hoofdtrainer bij eersteklasser Legmeervogels. De 50-jarige Marokkaanse oefenmeester zit zondag bij Kolping Boys voor de eerste keer op de bank bij de geelblauwen.

"Een trainer met een uitstekend CV, als speler en als trainer", zegt technisch manager Henny Snel van Legmeervogels. "In het verleden hebben we al een keer met Alami gesproken, daar hield ik een positief gevoel aan over. En belangrijk is dat Gerry van Guine en Alami elkaar al langer kennen. Dus bij voorbaat klikte het goed, dat was voor ons een voorwaarde."

Ahannach is de opvolger van Roy van der Mije die na vier maanden onlangs ontslag nam bij de Uithoornse club. Van der Mije heeft een aanbieding van derde divisionist OFC op zak. Momenteel is Legmeervogels en trainer/OFC verwikkeld in juridisch getouwtrek, beide partijen bereikten vorige week geen overeenstemming over een vergoedingssom.

Voetbal/trainers-carrière Ahannach
Ahannach is geen onbekende in de voetbalwereld. Als speler, veelal als middenvelder, was hij vanaf de jaren negentig actief bij onder meer Telstar, MVV, Emmen en WKE. Ook speelde de nieuwe trainer van Legmeervogels een serie duels voor de nationale ploeg van Marokko.

"Dat was een hoogtepunt...de eerste wedstrijd was tegen Armenië, die wonnen we met 6-0. De tweede was tegen Egypte met Ruud Krol als bondscoach, die wonnen we met 2-0. Daarna zouden we tegen Brazilië spelen maar toen raakte ik geblesseerd", vertelde Ahannach vorig jaar tegen NH Nieuws.