Aalsmeer Flower Festival toont de nieuwste trends in bloemdesign

Het evenement vindt plaats van 15 juni 2019 t/m 16 juni 2019

Zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 wordt de zesde editie van Aalsmeer Flower Festival gehouden. Het evenement vindt dit jaar plaats bij twee musea: tuinbouwmuseum de Historische Tuin en het nieuwe Flower Art Museum. Onder het thema ‘Flora’s Finest’ worden de nieuwste trends in bloemdesign voor het voetlicht gebracht.

Aalsmeer Flower Festival is een cultureel dagje uit tussen de bloemen. Tijdens het evenement laten bloemdesigners fantastische creaties zien met verse snijbloemen en planten. De levendige kleuren, de inventieve presentaties en de combinatie met natuur, kunst en muziek zorgen voor een vrolijke dag uit voor jong en oud.

 

 

Dit jaar staat het festival in het teken van trends in bloemdesign. De tijd is aangebroken om oude patronen los te laten en nieuwe plannen te maken. Bestaande voorwerpen worden op een nieuwe manier gebruikt. Ondertussen speelt technologie een steeds grotere rol in ons leven. Dat is aan de ene kant praktisch en tegelijkertijd werkt het een zekere afstandelijkheid in de hand. Deze elementen van de huidige tijdgeest hebben een direct effect op hoe we ons huis en onszelf aankleden.

 

Tijdens Aalsmeer Flower Festival laten bloemsierkunstenaars zien hoe dit zich vertaalt in de stijltrends van dit moment. Met duizenden bloemen in verrassende arrangementen worden bezoekers ondergedompeld in de nieuwste trends in bloemdesign. Hoofdarrangeurs van het festival zijn Elize Eveleens en Marloes Joore.

 

De locaties van het festival hebben alles te maken met bloemen. De Historische Tuin is het tuinbouwmuseum van Aalsmeer. Hier staan kassen met prachtige oude bloemsoorten, een mini-veilingzaal, akkers met bijzondere planten en bomen en nog veel meer. De andere locatie is het vorig jaar geopende Flower Art Museum, het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van hedendaagse kunst geïnspireerd op bloemen. Tijdens het festival worden de kunstwerken in het museum gecombineerd met fraaie bloemsierkunst. Op beide locaties zijn diverse activiteiten, zoals live muziek, veilsessies en activiteiten voor kinderen.

 

Aalsmeer Flower Festival is 15 en 16 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets kosten € 7,50 in de voorverkoop (€ 10,- aan de deur) en zijn het hele weekend geldig. Voor kinderen t/m 14 jaar is de entree gratis. Een vaartochtje over de Westeinderplassen tussen de locaties is inbegrepen, evenals het gebruik van de pendelbus.

 

Meer informatie: www.aalsmeerflowerfestival.nl.