4 december Open Podium Uithoorn

UITHOORN - Eerstvolgende Open Podium: zondag 4 december 2022 - 14:00 tot 17:00 uur (i.v.m. Sinterklaas een half uurtje eerder dan anders)
Locatie Het Fort bij De Kwakel, adres Het Fort 55, 1421RW De Kwakel
Het Open Podium heeft z'n vaste stek in Bar het Fort in het Fort bij de Kwakel. Het gebouw, dat dateert van 1906, maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam en is sowieso een bezoekje waard. De bar is weer open voor een kop koffie of een drankje.Het doel van het Open Podium is om iedereen die iets met muziek doet de gelegenheid te bieden om voor publiek op te treden. Anderzijds biedt het Open Podium belangstellende niet-muzikanten een paar gezellige uurtjes, waarin ze onder het genot van een drankje en eventueel een hapje naar de muzikanten kunnen luisteren en kunnen kijken.
De optredens kunnen worden gegeven door solisten, door bandjes en door muzikanten die voor de gelegenheid samen iets ingestudeerd hebben, of op het moment zelf beslissen dat ze samen iets willen spelen. Voor dit laatste is er een beamer met scherm aanwezig dat via een internet app de songtekst en de bijbehorende akkoorden toont.
Omdat we een mix van jammen en vooraf ingestudeerde optredens willen, is de tijd over beide vormen verdeeld. De tijd die beschikbaar is voor solisten en bandjes is afhankelijk van het aantal aanmeldingen, maar minimaal wordt er 20 minuten beschikbaar gesteld.

Echt belangrijk om te weten is dat er geen onderscheid wordt gemaakt naar 'niveau'. Ook beginners c.q. niet zo ervaren of goede muzikanten zijn van harte welkom. Je hebt de kans om met anderen te spelen, ervaring op te doen en/of iets te leren. Plezier staat bij ons voorop!
De organisatie zorgt voor een complete backline, bestaande uit een drumstel, een bas- en twee gitaarversterkers, een 61-toetsen synthesizer en een zanginstallatie. Op verzoek vooraf kan er ook een 88-toetsen piano/synthesizer worden neergezet.
In principe speelt iedereen op zijn of haar eigen instrument (toetsenisten uitgezonderd), en nemen zangers en zangeressen hun eigen microfoon mee. Heb je geen microfoon, dan hebben wij een exemplaar te leen. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat er eigen bas- en gitaarversterkers, floor- en keyboards en zo meegenomen worden. Wij willen de beschikbare tijd vullen met muziek en niet met het opbouwen en afbreken van geluidsapparatuur.
Optredens kunnen worden aangemeld via het mailadres; openpodiumuithoorn@gmail.com
Wil je met anderen een bepaald nummer spelen, dan geef je dat aan ons door (zie hierboven voor het mailadres). Wij zetten je vraag dan uit bij andere muzikanten.
Hiertoe hebben wij een maillijst met muzikanten, die vooraf ook per mail geïnformeerd worden over de dagen waarop het Open Podium plaatsvindt. Wil je aan deze maillijst toegevoegd worden, stuur dan even een mailtje.


Heb je een vraag, mail naar; openpodiumuithoorn@gmail.com
https://openpodiumuithoorn.nl/