3e editie Kwakel Open Air Festival

Het evenement vindt plaats op 11 juni 2022

DE KWAKEL - Top acts en lokaal talent op het podium tijdens derde editie Kwakel Open Air Festival (KOAF), zaterdag 11 juni. Vanaf 15.00 uur staan er 7 bands op het podium op het evenemententerrein.

Zoals gebruikelijk is er tijdens het festival ruimschoots aandacht voor lokale en regionale muzikanten en bands. Zo staat onder meer Kwakelaar Jim van Schaick met zijn band Total Seclusion op de planken. Daarnaast zijn nog drie van de in totaal zeven optredende bands regionaal gebonden. De band van Kwakelaar Wim Bartels; After the Break, de band Super Friday met leden uit Kudelstaart en de donderdagavondband oftewel #DAB uit Hoofddorp!

Total Seclusion
De aftrap van het Kwakel Open Air Festival is in handen van Total Seclusion, waarmee Kwakelaar Jim van Schaick terugkeert op het podium van KOAF. Total Seclusion is een jonge hardcore skatepunkband met invloeden uit de vroege jaren ’80. De band trakteert het publiek op hardcore punk, moderne metal en een vleugje krankzinnigheid.

ABBA Tribute
Als headliner van het derde Kwakel Open Air Festival komt ABBA Tribute naar De Kwakel om de bezoekers mee terug te nemen naar de jaren ’70 en ’80. Iedereen kent klassieke hits als ‘Dancing Queen’, ‘Waterloo’, ‘Mamma Mia’, ‘Voulez vous’ en ‘The winner takes it all’. Dat wordt dus een ‘trip down memory lane’ op het evenemententerrein in De Kwakel

Drukwerk
Meer dan drie decennia geleden kwam ‘Je loog tegen mij’ al uit. Tijd voor vader Harry en zoon Bram Slinger om Drukwerk nieuw leven in te blazen. De band toert onder de naam Drukwerk weer volop door Nederland. Ooit opgericht om protestsongs tegen de sluiting van jeugdhonken in Amsterdam-Noord en atoomenergie te zingen en de krakers te ondersteunen, staan vader en zoon Slinger 11 juni op het podium om een lichtje op De Kwakel te schijnen. Tijdens de tweede editie van Kwakel Open Air Festival moest Harry vanwege ziekte nog verstek laten gaan, maar nu hij is klaar voor revanche!

Amy Winehouse Undercoversessie.
De band, onder leiding van bandleider Chris van der Meer brengt een ode aan de muzikale nalatenschap van de legendarische Britse zangeres Amy Winehouse. Van der Meer vond in Renske de Boer de perfecte vertolkster van het repertoire van Amy, onder begeleiding van The Originators blaast zij de liedjes nieuw leven in. Deze band stond al eens in de grote Undercovertent op de Zwarte Cross en komt nu naar De Kwakel.

After the Break.
De band met Kwakelaar Wim Bartels Frontman Bartels en zijn kompanen spelen ‘de mooiste nummers uit de popgeschiedenis. De helft staat in de Top 2000, van de andere helft heb je nog nooit gehoord’. Voor Bartels is het niet de eerste keer op het podium in De Kwakel, hij trad eerder al op met zijn band Hollands Diep.

Super Friday Music.
Bij de lokale band Super Friday Music voelt iedereen zich super dankzij het muzikale vrijdaggevoel waar zij voor zorgen. Van de lekkerste classics tot de grootste hits van dit moment: Super Friday speelt het allemaal. De band voelt zich dan ook elke dag als een vrijdag, de mooiste dag van de week.

DonderdagAvondBand #DAB
Waarom je band niet vernoemen naar de avond dat je normaal repeteert? #DAB deed het, want de afkorting staat voor DonderdagAvondBand. De band speelt voornamelijk covers van de muziek waarmee de leden zijn opgegroeid. Reken op liedjes uit de jaren ’70, ’80 en ’90. De nadruk ligt op rock, maar ook soul en funk zijn onderdeel van het repertoire.

Vier jij het feestje mee? Kaarten zijn verkrijgbaar bij Supermarkt Quakel in De Kwakel en Coop Rehorst in Nieuwveen en online https://justtickets.nl/5588/Kwakel_open_air_festival_2022