3000 nieuwe zonnepanelen op Uithoornse daken

Afgelopen juni startte gemeente Uithoorn een groepsaankoop zonnepanelen voor haar inwoners. Via de actie konden woningeigenaren gunstig zonnepanelen aanschaffen. Op deze manier wil de gemeente het verduurzamen van woningen onder de aandacht brengen en duurzame energieopwekking stimuleren. Uiteindelijk zijn er via de groepsaankoop ruim 3.000 zonnepanelen geïnstalleerd bij 236 huishoudens. Het uiteindelijke aantal huishoudens komt nog hoger uit in verband met nog openstaande offertes.
 

Betrouwbare installateur en goede prijs-kwaliteitverhouding
De actie is opgezet door de gemeente Uithoorn in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Door deelname aan de groepsaankoop konden inwoners van Uithoorn profiteren van een scherpe prijs en een betrouwbare installateur. Verschillende installateurs zijn vooraf beoordeeld op prijs, certificering– en kwaliteitskeurmerken en ervaring. SolarProf kwam als beste uit de test en werd geselecteerd als installateur voor de groepsaankoop.

Succesvolle actie
Via de groepsaankoop zijn ruim 3.000 zonnepanelen geïnstalleerd bij 236 huishoudens. Wethouder Bouma: “Ik ben erg blij met  de grote belangstelling voor deze actie. De combinatie van een aantrekkelijk rendement, de gedegen organisatie en de voordelen voor het milieu heeft de inwoners van Uithoorn in ruime mate aangesproken.”

Informatieavond aardgasvrij-proof verduurzamen op 18 december   
We gaan (langzaam) van het (aard)gas af. Uiteindelijk moet Nederland in 2050 zo goed als aardgasvrij zijn. Dat gaat een behoorlijke verandering met zich mee brengen, voor en achter de voordeur. Welke alternatieven voor aardgas zijn er? En wat betekent dat voor mijn woning? Wanneer is meer duidelijk over de plannen voor Uithoorn om aardgasvrij te worden?
Het Regionaal Energieloket en de gemeente Uithoorn praten u op 18 december bij over de plannen en vooruitzichten. Het Regionaal Energieloket helpt als partner van de gemeente woningeigenaren in Uithoorn met het verduurzamen van de woning. Zij presenteren een stappenplan waarmee u direct aan de slag kunt. De maatregelen in dat stappenplan zijn aardgasvrij-proof; dit betekent dat u er straks klaar voor kunt zijn als uw wijk op termijn van het aardgas afgaat. Ook voorkomt u met het stappenplan dat u maatregelen neemt waar u spijt van krijgt. De locatie en het programma worden later bekend gemaakt, maar u kunt de datum vast noteren.