17 NOVEMBER - SCAU PRESENTEERT: CABARET MET LONNEKE DORT

Het evenement vindt plaats op 17 november 2019

Uithoorn – Cabaretliefhebbers opgelet: op zondag 17 november a.s. in De Schutse presenteert de SCAU aanstormend talent Lonneke Dort met de try-out van haar eerste  programma ‘Na de lieve vrede’. Zij won in 2017 het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd met lovende recensies ontvangen: vilein, prikkelend, indringend - het voelt helemaal echt wat ze doet. In ‘Na de lieve vrede’ pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede. Het gaat over de angst waardoor we confrontatie vermijden, terwijl we ons er vol overgave in zouden moeten storten. Na lang genoeg op de tribune van de arena te hebben gezeten, is het tijd geworden om het strijdtoneel op te stappen. Zonder fysieke wapens graag. Zo neemt ze haar publiek mee in een ogenschijnlijk licht verhaal en giet de zware dingen des levens liefst in een gortdroog komisch lied.

 

Eigenwijs

Lonneke Dort groeide op in Driehuis. Bij musicalvereniging ‘Eigenwijs’ kreeg ze vrij snel de grappige rollen. “Het zat er toen blijkbaar op een of andere manier al in”, vertelt ze. “Maar ik ging eerst naar de ALO, de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Ik heb veel verschillende sporten gedaan, maar had daar ook een theatergroep. Na mijn afstuderen ben ik gaan reizen. Op reis dacht ik: als ik terug ben probeer ik te doen wat ik het liefst zou willen doen. Ik wil niet dat ik ooit spijt krijg dat ik het niet heb geprobeerd. Ik heb toen meegedaan aan het Griffioen/Zuidpleinfestival en dat won ik. Dus blijkbaar was er gelukkig iets van talent. Na nog een festivalletje dat ook goed ging, ben ik naar de kleinkunstopleiding in Den Bosch gegaan”. En nu dus de première van ‘Na de lieve vrede’. 

Informatie en kaartverkoop

De cabaretvoorstelling van Lonneke Dort is het derde evenement van het seizoen 2019-2020 van de SCAU (Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn). Losse kaarten en abonnementen (naar keuze zes of vier evenementen/concerten) zijn online te bestellen via de website: www.scau.nl 


Ongeveer een week voor het optreden begint de losse kaartverkoop via de boekhandels The Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein). Een kaart kost € 15; jongeren tot en met 16 jaar betalen slechts € 7,50. Om kunst en cultuur toegankelijker te maken voor jongeren stelt de SCAU vrijkaarten beschikbaar voor bovenbouwleerlingen van het Alkwin Kollege.. De voorstelling begint om 14.30 uur; de deuren van De Schutse gaan om 14.00 uur open.