1349 & KAMPFAR

07 mei 2024

1349 & KAMPFAR

SPECIAL GUEST: AFSKY

Metal in P60! Deze avond zullen we niet één, niet twee, maar drie van de meest geweldige blackmetalbands hosten. Mis je kans niet om deze drie iconen live te zien bij onze venue in Amstelveen.

Over 1349:
Titanen van de Noorse black, 1349, zijn terug met hun langverwachte zevende langspeler: 'The Infernal Pathway'. Het album belooft een reis door chaos en waanzin, duisternis en gevaar, terreur en vernietiging.

1349 is AURAL HELLFIRE. Dat was én is nog steeds het primaire concept, al standvastig sinds de band in 1997 voor het eerst uit de as van Alvheim herrees. Na een vurige show op het Noorse Inferno-festival, begon 1349 met opnemen in de Amper Tone-studio's en Studio Nyhagen met technicus Jarrett Pritchard. Zo werd 'The Infernal Pathway' geboren, een sonische parallel met het oproepen en ontketenen van het beest van de afgrond in al zijn angstaanjagende, woeste en krachtige pracht.

Over Kampfar:
Nu de band bijna 30 jaar bestaat en uitgegroeid is tot een van de belangrijkste live-outfits van extreme muziek, terwijl ze albums uitbrachten die de eindejaarslijsten zouden domineren en zelfs een Noorse "Spellemann" Grammy-prijs in de wacht sleepten voor hun 'Profan'-album, lijkt Kampfar klaar om de komende jaren te gaan domineren.

'Ofidians Manifest' vertegenwoordigt Kampfar anno nu. 25 jaar na hun oprichting, alleen bereid om nieuwe muziek uit te brengen als ze het gevoel hadden dat het alles zou overtreffen wat ze eerder hadden gedaan, is het een samenvatting van de immense strijd van de afgelopen jaren. Alles wat achter de muziek en de live-optredens schuilgaat, wordt blootgelegd, maar verteld op de enige manier waarop de band zichzelf kan portretteren, door middel van liedjes. Het is enorm eerlijk, maar toch verpakt in hun eigen folklore, de slangentongen splitsen elke waarheid in twee diepere waarheden, elk gezongen woord wordt gedomineerd door het gewicht van al het woord dat eerder is gezongen.

Over Afsky:
Afsky is het soloproject van Ole Luk, dat gebaseerd is op traditionele black metal, vermengd met elementen uit volksmuziek en doom en een mengeling van wildheid en melancholie.

Afsky is niet gemaakt met de bedoeling een live project te zijn, maar meer een persoonlijk project voor Ole. Een plek waar alle creatieve ideeën samen konden komen en werkelijkheid konden worden. Later, op verzoek, is Afsky een liveband geworden. De afgelopen jaren heeft Afsky podia gedeeld met bands als: Wolves in the Throne Room, Winterfyltteth, Uada, Mork, Spectral Wound, Mayhem, Panopticon etc.

Op vrijdag 25 oktober staan zij live op het podium van P60 Amstelveen en jij kan daarbij zijn! Voor kaarten, kijk op: p60.nl/2024/1349-and-kampfar

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch