"All the money in the world" in Bacchus

Het evenement vindt plaats op 16 juni 2018

Op zaterdag 16 juni a.s. kun je in Cultureel Café Bacchus aan de Gerberastraat 4 in Aalsmeer terecht voor een leuke filmavond.
“All The Money In The World” is de spannende en door veteraan Ridley Scott heerlijk soepel geregisseerde reconstructie van de ontvoering van John Paul Getty III.
De 88-jarige Christopher Plummer is op zijn best als kille miljardair die het losgeld voor zijn kleinzoon weigert te betalen.
Acteur Kevin Spacey werd te elfder ure uit All The Money In The World geknipt wegens #MeToo-gerelateerd wangedrag, waarna al zijn scènes in recordtempo opnieuw werden gefilmd met Christopher Plummer.
 

Heel even lijkt de oliemagnaat dan toch bereid het losgeld te betalen voor zijn op 10 juli 1973 in Rome ontvoerde kleinzoon John Paul Getty III.
Maar nee, Getty is niet naar Italië gekomen vanwege de ontvoeringszaak, maar voor een ultrakostbaar Renaissance-schilderij.
Meesterlijk, zoals hier wordt gespeeld met toeschouwersverwachtingen, en alles samenkomt wat deze vrij op feiten gebaseerde kostuumfilm zo interessant maakt. 
“All The Money In The World”, naar John Pearsons boek “Painfully Rich: The Outrageous Fortunes and Misfortunes of the Heirs of J. Paul Getty” (1995), is een onvervalste parabel over de waanzin van het grote geld, gecamoufleerd als een in maffiasferen ondergedompelde thriller.
En hoe spannend het verloop van de ontvoering ook mag zijn, het is vooral Getty's onwrikbare houding die blijft fascineren.
Waarom stelt de man, voor wie 17 miljoen dollar losgeld een schijntje is, zich op als een onneembaar fort? 
Film! begint om 21:00u, zaal open 20:30u
Kijk voor meer informatie en de volledige agenda op www.cultureelcafebacchus.nl