“Nationale Vrijwilligersdag: tijd om vrijwilligers te bedanken!”

In het hele land worden vrijwilligers op 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, in de spotlights gezet. Organisaties die met vrijwilligers werken organiseren acties om “hun” vrijwilligers te bedanken voor hun tomeloze, vrijwillige inzet.

In Nederland zijn momenteel zo’n 6 miljoen vrijwilligers actief. Mannen, vrouwen, jongeren en ouderen. Bij een sportclub, een culturele of creatieve vereniging, in de eigen buurt, bij verpleeg- en gezinsvervangende huizen, op scholen of in de kerk of gewoon bij mensen thuis. Sommigen doen dit een paar uurtjes per week of maand, maar er zijn tegenwoordig ook steeds meer mensen die hun expertise onbetaald inzetten voor kortdurende projecten. Hun inzet is ontzettend waardevol en zij verdienen het om eens extra in het zonnetje gezet te worden.
 

Vrijwilligerswerk is leuk en hard nodig! Mensen die nu denken: Ik zou toch ook graag een vrijwillige bijdrage leveren, maar ik weet niet zo goed wat er allemaal mogelijk is in Uithoorn en omstreken: kijk dan eens op de website van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Uithoorn (onderdeel van Uithoorn voor Elkaar): http://steunpuntvrijwilligerswerk.info/ en klik op het kopje “vrijwilligerswerk”. Op deze vacaturebank zijn zo’n 300 vrijwilligersvacatures te vinden in Uithoorn en omstreken. Voor meer informatie kunnen belangstellenden ook telefonisch contact opnemen met Sabine Ridderhof, coördinator Steunpunt Vrijwilligerswerk Uithoorn, bereikbaar via telefoonnummer: 0297-230 280.