Week van de Verleiding

Het evenement vindt plaats van 07 december 2015 t/m 12 december 2015

What's Up in Uithoorn, Brijder Jeugd en WMO Radar houden samen de Week van de Verleiding, die plaatsvindt van 7 tot en met 12 december.

De week is bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar, maar ook voor ouders, professionals en vrijwilligers die met jongeren te maken hebben. Deze week worden thema's besproken als alcohol en drugs, een gezonde levensstijl en vuurwerk.

In deze week zijn er diverse activiteiten. Zo is er maandag 7 december een ouderavond in samenwerking met theatergroep DNL. Het gaat dan met name over het bespreekbaar maken van alcohol en drugs. Daarnaast krijgen ouders meer inzicht in het alcoholgebruik onder jongeren.

DNL biedt, samen met een spreker van Brijder Jeugd, een afwisselend programma met praktijksituaties gespeeld door professionele acteurs. Een programma met veel vaart en humor waarin ouders kunnen meedenken, meepraten en meelachen. Meer informatie is te vinden op www.dnltheatercollectief.nl.

Dinsdag 8 december zijn professionals en vrijwilligers die werken met jongeren van 12 tot en met 23 jaar uitgenodigd voor deskundigheidsbevordering onder leiding van iemand van Brijder Jeugd. De bijeenkomst vindt plaats van 16.00 tot 17.30 uur in De Bovenboog, Johan de Wittlaan 83.

Hot Spot
Donderdag 10 december is er de theatervoorstelling Hot Spot van Playback. Deze gaat over de verleidingen waar jongeren mee te maken hebben, vooral alcohol en drugs. Het is een realistisch verhaal over drankgebruik, vriendschap en feesten. De voorstelling heft geen bestraffend vingertje, het gaat meer om het bijbrengen van sociaal inzicht bij jongeren. De voorstelling is geschikt vanaf 13 jaar en vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur bij het Duet, Prinses Christinalaan 120. Entree gratis. Ouders en (professionele) opvoeders zijn ook welkom. Meer info op www.tgplayback.nl.

Op zaterdag 12 december is er een Nix-party voor de jeugd van 12 tot en met 18 jaar. Feesten kan ook zonder alcohol en drugs. Er zijn alcoholvrije cocktails en ook is er de Uithoornse dj Duo Deuxfort. Entree is gratis. Er zijn blaastesten bij de ingang, alcohol en drugs zijn niet toegestaan.

In samenwerking met Radmilo Soda van Soda Bodyfit en bekend van het RTL-programma Obese, is er op een aantal middelbare scholen een speciaal programma. Radmilo komt op school les geven over gezonde voeding en levensstijl.