Wandelen is goed voor de hersenen

Het evenement vindt plaats op 13 februari 2018

Wandelen is gezond! Naast het feit dat het helpt om het bewegingsmechanisme soepel te houden, zorgt het voor voldoende vitamine D en het helpt het tegengaan van geheugenverlies.
De Atletiek Klub Uithoorn (AKU), Mantelzorg & Meer en Videt Uithoorn slaan daarom de handen ineen en starten een wandelgroep voor mensen met cognitieve problemen (geheugenproblemen), die  door een mantelzorger verzorgd worden. Samen met actieve vrijwilligers van de AKU Uithoorn kunnen de mensen een heerlijk rondje buiten wandelen en na afloop een kopje koffie of thee drinken.
Locatie en tijd
De wandelgroep komt elke tweede dinsdag van de maand vanaf 14.00 uur samen in de kantine van de Atletiek Klub Uithoorn (Randhoornweg 120, achter de Legmeervogels).  De eerstvolgende wandeling is op 13 febrauri 2018! Vanaf deze locatie worden de mooie plekjes in Uithoorn opgezocht, en zal er af en toe er een uitstapje zijn om de prachtige natuur buiten Uithoorn te verkennen. Afhankelijk van de deelnemer zal de wandeling 1 op 1 of in een klein groepje begeleid worden.
Even niet zorgen
Het doel van deze wandelgroep is om enerzijds de mantelzorger even te ontlasten van de continue zorg, die zij verlenen. Daarnaast kunnen de deelnemers genieten van de buitenlucht, lekker bewegen en nieuwe mensen leren kennen. Het sociale component van deze opzet is groot!
Meedoen
Heeft u de zorg voor iemand met cognitieve problemen en lijkt het hem of haar leuk om een keer per maand mee te doen met deze wandelgroep? Of heeft u zelf cognitieve problemen en wilt u meedoen? Of vindt u het misschien leuk om als vrijwilliger mee te lopen met de groep? Ook dan bent u van harte welkom. De kosten bedragen 3 euro per keer. Meer info en aanmelding: mail naar info@videt-uithoorn.nl of bel 0652770494.