Vreemde vogels en rare snuiters

Het evenement vindt plaats op 13 augustus 2017

Kunstenaars Tweede Thuis strijken neer met kleurrijk werk in Oude Raadhuis
Nog voordat de expositie van de kunstenaars van Het Atelier van Dagcentrum Floriande helemaal is ingericht heeft de schilder die kozijnen en deuren van het Oude Raadhuis aan het schilderen is een kunstwerk gekocht. Het gaat om een doek in de grote zaal met heel veel fel gekleurde vierkantje en rechthoekjes. Uit de reactie van de schilder blijkt wel dat hij het niet alleen mooi vindt, maar ook dat hij zich bewust is van de enorme hoeveelheid werk en precisie die bij het vervaardigen van dit schilderij te pas kwam. Soms is er gewoon een vakman nodig om werk te waarderen, zo blijkt.
Het is slechts één van de vele bijzondere kunstwerken van de nieuwste expositie in het Oude Raadhuis. Er is tot en met 13 augustus werk te bewonderen van maar liefst dertien kunstenaars van Het Atelier uit Hoofddorp die elk op hun zeer eigen wijze unieke kunstwerken maken. De door het KCA georganiseerde expositie heeft de titel ‘Vreemde snuiters en rare vogels’ meegekregen. En dat is een titel die de lading helemaal dekt want centraal in de expositie staan toch wel dieren. Uilen, vogels, schapen en allerlei fantasieschepsels bevolken de wanden van de lokale galerie aan de Dorpsstraat.
 
Om vrolijk van te worden
 
Het is een expositie om vrolijk bij te worden en dat door kunstwerken die ook heel betaalbaar zijn. Het duurste kunstwerk kost slechts 150€. Ze zijn allemaal gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking. Het Atelier bij Floriande is speciaal bestemd voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het is de ideale plek voor mensen die in een rustig tempo willen werken zonder productie-eisen. Het kunstatelier is de plek waar mensen creatief werken en producten met hun eigen handen kunnen maken. Het werk met de vakjes bijvoorbeeld is gemaakt door Sander Rietvink. Hij is sinds mei 2003 dagelijks in Het Atelier te vinden. Hij houdt erg van vakjes en lijnen net zoals Mondriaan dat deed. Deelnemende kunstenaars zijn onder meer Jurriaan Berends, Rob van Geet, Jannie Huiberts, Gemma Jansen, Maarten Nolte, Esther Schalk-Vink, Nicole Smidt, Iris den Toonder, Reinout Verstraaten en Carina Zwaag. Samen hebben zij een kleurrijke heel toegankelijke expositie gemaakt met zeer betaalbare kunst.
De expositie is te bezoeken vanaf donderdag 22 juni tot en met 13 augustus 2017. Het Oude Raadhuis is open van donderdag tot en met zondag tussen 14.00 uur en 17.00 uur.