Vaker rijden, grotere bussen én nieuwe verbindingen

foto: Wikipedia

Connexxion presenteert het vervoerplan voor de busconcessie Amstelland en Meerlanden 2018-2027. Vanaf 10 december rijdt Connexxion in dit gebied de grootste elektrische busvloot van Europa (100 gelede elektrische bussen), met een 24-uurs OV-aanbod en een flexsysteem voor OV op aanvraag, voor iedereen. Alles draait in deze OV-concessie om duurzaamheid. Connexxion begint met 100 elektrische bussen op 10 december. Na drie jaar rijdt 80% van de busvloot elektrisch, dus uitstootvrij.
 
Bereikbaarheid
Zo wordt het aantal R-netlijnen fors uitgebreid en gaat Connexxion op diverse lijnen dag en nacht rijden. Centraal in het vervoerplan staat de luchthaven Schiphol. Met tienduizenden reizigers en medewerkers die dagelijks van en naar Schiphol gaan, is er steeds meer vraag naar mobiliteitsoplossingen. Daarom biedt Connexxion comfortabel, snel en frequent openbaar vervoer. Het aantal ritten neemt met 20% toe, er worden grotere én hogere bussen (dubbeldekkers) ingezet. Zo wordt ook de zitplaatscapaciteit vergroot. De dubbeldekkers gaan rijden tussen Haarlem Station en Amsterdam Zuid.

Nóg sneller
Er komt een snelbuslijn (255) tussen Haarlem Station en Amsterdam Bijlmer ArenA in de spitsuren in twee richtingen. Deze lijn rijdt na de laatste halte in Haarlem en Amsterdam rechtstreeks via de A9 of de A10/A2 naar de eindbestemming. Er worden geen haltes overgeslagen en er wordt onderweg gekozen voor de minst filegevoelige route.
Lijn 341 gaat rijden tussen Hoofddorp Spaarne Gasthuis en Amsterdam Zuid. Deze lijn heeft een hoge frequentie (8x per uur op werkdagen overdag), waardoor deze lijn R-net waardig is geworden en de halteafstanden groter zijn geworden. De route is korter en daardoor is de lijn veel sneller geworden.
Lijn 342 rijdt van Uithoorn Busstation naar Schiphol via de N196. Veel ritten van deze lijn zijn op Uithoorn Busstation gekoppeld aan lijn 347, waardoor reizigers uit Amstelveen Zuid en Uithoorn Noord een rechtstreekse verbinding met Schiphol krijgen. Lijn 397 is de nieuwe verbinding van huidige lijn 197 en 310. Deze lijn gaat rijden tussen Nieuw-Vennep (via Hoofddorp en Schiphol) en Amsterdam Centrum, waardoor veel Haarlemmermeerders een directe verbinding krijgen met de Amsterdamse binnenstad.

24/7
Het aanbod van R-net wordt enorm verhoogd. Dag en nacht rijden bussen, in de nacht elk half uur, naar Schiphol en Amsterdam. Voor de reizigers wordt openbaar vervoer vanzelfsprekend: hoogfrequent en altijd beschikbaar. Elke woonplaats van meer dan 10.000 inwoners krijgt een directe OV-verbinding met Schiphol, met een 24-uurs dienstregeling. Elke halte binnen het gebied wordt met maximaal 1 overstap met Schiphol verbonden.
R-net en Schipholnet
R-net en Schipholnet bieden de reiziger op werkdagen tussen ca. 6:30 en 19:00 uur een dienstregeling van in de regel 8x per uur een bus. Daarbuiten minimaal 4x per uur en in de late avond/nacht 2x per uur een bus voor woonplaatsen groter dan 10.000 inwoners. Kijk voor meer informatie ook op www.connexxion.nl/aml.

Flex-ov
Voor buslijnen die liggen in dunbevolkte gebieden, introduceert Connexxion een vraagafhankelijk flex-systeem, waarmee gereisd kan worden van de dichtstbijzijnde halte naar een dichtstbijzijnd OV-knooppunt. Deze OV-rit op aanvraag is per app, internet, of telefonisch te bestellen. De ritprijs is het reguliere OV-chipkaarttarief. Dit vraaggestuurd-OV is voor (delen van) de huidige lijnen 149, 163 en 164 beschikbaar.