Rick FM vacatures
 

Werken bij Rick FM


Rick FM is de lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel. 24/7 zenden wij uit met berichtgeving over het actualiteiten in onze gemeente. We besteden aandacht aan lokale gebeurtenissen op het gebied van cultuur, sport, lokale politiek, kerkelijk leven en buurtgebeurtenissen. Kortom alles wat interessant kan zijn om met elkaar te delen. We doen dat via radio, website, facebook, twitter, en teletekst.
Voor de invulling van diverse programma's is Rick FM altijd op zoek naar enthousiaste mensen die geïnteresseerd zijn in het radio-maken en dit met andere collega’s willen delen. Een (eigen) programma presenteren, de techniek bij een programma verzorgen of (sport)verslaggever worden, bijna alles is mogelijk!

 

Zelfs personen die zich niet direct met radio, maar meer met de achterliggende zaken, zoals redactionele zaken, bezig willen houden kunnen altijd bij ons terecht.

Alle functies bij Rick FM zijn op vrijwillige basis. Daar staat tegenover dat je bij Rick FM veel ervaring op kan doen en je een enthousiaste en leuke groep collega's tegen komt. Je zult niet de eerste zijn die vanuit een lokale omroep doorgroeit naar een regionale of landelijke radio omgeving. Ervaring met soortgelijke functies is niet vereist. Rick FM zorgt voor een interne opleiding. Hierbij een selectie van de mogelijkheden die Rick FM te bieden heeft.

 

 

Programmatechnicus

Als programmatechnicus ben je verantwoordelijk voor de technische realisatie van een programma. Vanuit de technische ruimte start je de cd's, md's, bedien je de pc en af en toe worden er ook nog lp’s gedraaid. Ook zorg je ervoor dat de presentatoren op het juiste moment in de uitzending te horen zijn en houd je, afhankelijk van het programma, contact met verslaggevers op locatie en bel je personen voor telefonische interviews. Jij bent verantwoordelijk voor het goed verlopen van de uitzending en een goed geluid op de radio. Bij bepaalde programma's verzorg je de techniek samen met anderen, zodat je niet iedere week aanwezig hoeft te zijn.

 

 

(Sport)Verslaggever

Als (sport)verslaggever draag je bij aan één van de belangrijkste taken van de omroep: het brengen van lokaal (sport)nieuws. Met behulp van draagbare apparatuur ga je naar activiteiten en evenementen in de regio en zorgt voor een impressie op de radio door middel van interviews en verslagen. Als sport)verslaggever doe je live verslag van diverse (sport)evenementen in de regio. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn de voetbalwedstrijden die iedere zondag tijdens het programma Het Tussendoortje live verslagen worden.

 

 

Redactiemedewerker

Als redactiemedewerker maak je deel uit van één van de belangrijkste onderdelen van de lokale omroep: de (nieuws)-redactie. Samen met de rest van het redactieteam ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en redigeren van het nieuws en andere informatie uit Uithoorn De Kwakel en omgeving. Je verzamelt het lokale nieuws door diverse bronnen, zoals persberichten, te screenen en door eventueel zelf aanwezig te zijn bij belangrijke gebeurtenissen. Jouw taak is om deze nieuwsfeiten en andere informatie om te zetten in een aantrekkelijk bericht voor diverse informatie radioprogramma’s. Met dit werk ben je hooguit enkele uurtjes per week kwijt. Het is mogelijk om vanuit huis te werken, maar werken vanuit onze studio verdient uiteraard de voorkeur.
Presentator / Programmamaker

Als presentator / programmamaker ben je de stem van je eigen programma. Je selecteert wekelijks de muziek en zorgt voor de invulling van de diverse onderwerpen van het programma. Je kan je eigen programma presenteren, maar het is ook mogelijk in teamverband als presentator aan een programma mee te werken. In dat geval zal je het programma afwisselend met andere presentatoren presenteren. Indien je je eigen programma presenteert, kan je zelf de techniek verzorgen, maar het is ook mogelijk dit door een technicus te laten doen. Bij de uitgebreidere programma's zal er in principe altijd een technicus voor de technische uitvoering zorgen. 

Reporters
Als reporter maak je zelfstandig radioreportages over de onderwerpen die in Uithoorn en De Kwakel spelen. Je interviewt mensen en verwerkt deze tot een uitzendbare reportage. Reporters krijgen een reportage set tot hun beschikking om opname te maken. Reportage kunnen gaan over zaken als de brug over de Amstel, maar ook over een jubileum van een vereniging of de sloop van de flats.Webredacteur

Als webredacteur ben je er voor verantwoordelijk dat de website voortdurend geactualiseerd wordt. Zowel met berichten vanuit de nieuwsredactie, als met berichten over onze eigen programma’s. Je helpt de programma-makers om de bijzonderheden uit hun programma onder de aandacht te brengen. De webredacteuren bewaken samen ook de lay-out van de website en bewaken dat teksten foutloos op de website komen. Goede beheersing van de Nederlandse taal is belangrijk
 

 

Correspondenten

Als correspondent ben je de contactpersoon voor je vereniging, culturele organisatie, buurt, etc. voor Rick FM. Je geeft door welke dingen er bij jullie spelen die interessant zijn om met anderen te delen. Je levert informatie aan die we in onze programma’s kunnen gebruiken.
 

  
Interesse?


Heb je interesse in één of misschien wel meer van deze functies of wil je eerst wat meer informatie? Mail dan naar vacature@rickfm.nl of stuur een berichtje naar Rick FM, afdeling personeelszaken:
Postbus 135  1420 AC in Uithoorn.

Ook als je gewoon iets met radio wilt doen, maar nog niet precies weet wat, of je denkt op een andere wijze een nuttige bijdrage aan ons team te kunnen leveren, kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

 

 

 

Terug