Vaartochten roofvogels spotten in juni

Het evenement vindt plaats op 30 juni 2017

In juni organiseert Natuurmonumenten in Nieuwkoop voor het laatst dit jaar vaartochten met als thema roofvogels. Vaar door de smalle slootjes van de Nieuwkoopse Plassen en ontdek welke jagers er hier allemaal leven...
 
Boven het riet zweven allerlei soorten roofvogels. Met een beetje geluk zien we tijdens de vaartocht een bruine kiekendief, havik of buizerd overvliegen. Ben je een natuurliefhebber of ben je geïnteresseerd in roofvogels? Ga dan mee met deze vaartocht. De boswachters vertellen je interessante informatie over roofvogels. Afhankelijk van de omstandigheden in de Nieuwkoopse Plassen neemt de buizerd bij de bouw soms het nest van de havik over. Omgekeerd is dit ook weleens het geval. Wellicht kunnen we je tijdens het varen een havikshorst met een buizerdfamilie laten zien!
 
Wanneer je meevaart met de vogelkenners van Natuurmonumenten leer je roofvogels op den duur steeds beter herkennen, bijvoorbeeld aan hun roep of aan hun staart. Er is tijdens deze vaartocht voor ieder wat wils te zien.
 
Wie, wat, waar?
Data: Vrijdag 30 juni van 14.00-16.00 uur
Kosten: Ledenprijs: € 10,00
Niet leden prijs: € 15,00
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop
 
Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor een activiteit op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen
 
foto:  Ruud Poelstra_Natuurmonumenten