Uitreiking Zilveren Schakel

Bij sommige gemeenten is het al gewoon maar voor Uithoorn was de eerste keer dat er een waarderingsspeld werd uitgegeven aan vrijwilligers die voorgedragen zijn door zijn of haar organisatie.
Iedereen die vond dat zijn of haar vrijwilliger een Zilveren schakel verdiende kon een aanbevelingsbrief schrijven aan de gemeente.

De jury bestond uit Hanneke Bruinsma ( voorheen wethouder), Jozine Lurvink van beleid, Sjaak van de Linde Participe, Marius Reijnen van oa het initiatievenfonds en Ria Zijlstra. Er werden 10 vrijwilligers genomineerd en die waren op 7 maart met een aantal familie of vrienden uitgenodigd in het gemeentehuis waar zij hun speld in ontvangst konden nemen.

De avond begon met een koffie en gebak waar al een afbeelding van de zilveren schakel op stond. Na plaats te nemen in de raadzaal die werkelijk overvol zat, werd de avond geopend door Ria Zijlstra die natuurlijk iedereen van harte welkom heette. Er werd van alle vrijwilligers een klein filmpje vertoond waarin je kon zien wat voor een werk ze deden waarvoor ze zijn voorgedragen.

De tien genomineerde zijn: Rolinka den Ouden, Ben Plasmeijer, Bernadien Meijer-Schalkwijk, Maarten Breggeman, Pieter Koppenol, Ferry Godschalk, Willem Kornmann (dubbele punt op de O lukt me niet) Marian Eerbeek, Annet van den Bergh en Nassera Achahboun. Ieder kreeg uit handen van Ria Zijlstra de Zilveren schakel in de vorm van het hoorntje zoals bekend van ons wapen. 

Een van de tien vrijwilligers kreeg nog een cheque van 500 euro te besteden aan het project waarvoor zij vrijwilliger waren. De winnaar was Nassera Achaboun die zichtbaar niet wist wat haar overkwam.
Haar vrijwilligerswerk bestaat vooral uit mensen van alle nationaliteiten te verbinden met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan de wereldkeuken.

Ria Zijlstra gaf al aan dat er heel veel vrijwilligers zijn en een keus maken erg moeilijk is mede doordat er zoveel uiteen lopend vrijwilligerswerk is. Zonder vrijwilligers kunnen we niet. Volgend jaar probeert de gemeente deze trend voort te zetten en de avond werd feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje.