Sportcomplex Atletiek Vereniging Aalsmeer rookvrij!

Roken en sport gaan niet samen. Daarom wil de Atletiek Vereniging Aalsmeer het sportcomplex rookvrij maken. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de AVA op 14 januari onthulden kinderburgemeester Derek Buikema en Gertjan van der Hoeven, wethouder jeugd, het bord ‘AVA rookvrij’. Daarmee zijn vanaf nu sportterrein, inclusief terras en tribune rook- én meerookvrij.
Sporten en roken is een ongelukkige combinatie, omdat sporten gezond is en roken niet. Dat is niet het enige. Veel jongeren brengen hun tijd door op de sportvereniging. Als daar wordt gerookt, “roken zij mee”. Misschien komen ze zelfs in de verleiding om te gaan roken. Daarom is het sporterrein van AVA voortaan rookvrij en komen jeugdige sporters niet in de verleiding. 
 

ROOKVRIJE GENERATIE
Het rookvrij sporten draagt bij aan de het doel van de Nederlandse Hartstichting: het beschermen van jongeren tegen rook en de verleiding te gaan roken, zodat een volgende  generatie rookvrij is. De gemeente Aalsmeer ondersteunt dit. Om die reden riepen Rene Spitteler, voorzitter van AVA, wethouder Van der Hoeven en kinderburgemeester Derek Buikema andere sportverenigingen op ook rookvrij te worden. Dat zou Zeilschool Aalsmeer kunnen zijn. Zij verwachten in april rookvrij te kunnen zijn.