Sobere maaktijden in 2018

Het evenement vindt plaats van 14 februari 2018 t/m 14 maart 2018

Ook dit jaar vinden in de vastentijd weer drie “sobere maaltijden” in oecumenisch verband plaats. Het zijn maaltijden waarbij we onze opdracht vanuit het Evangelie, om solidair te zijn met mensen die het minder hebben, serieus te nemen.
We willen op deze manier geld uitsparen van de maaltijd, die we anders thuis zouden nuttigen en dit besteden – en liefst nog wat extra – aan een goed doel.
De opbrengst is dit jaar voor het PGU (Protestantse Gemeente Uithoorn) project “Moeders in Oeganda”.  Armoede, ziekte en huiselijk geweld maken het leven van moeders in Oeganda zwaar. Mothers' Union, het vrouwennetwerk van de Orthodoxe Kerk, wil hier verandering in brengen. Medewerkers bezoeken vrouwen in gebieden waar door de jarenlange burgeroorlog veel geweld is geweest en gezinnen totaal ontwricht zijn geraakt.
Bij de maaltijd in de Schutse en wellicht in De Kwakel; komt er iemand dit project toelichten.
U wordt uitgenodigd om één of meerdere sobere maaltijden mee te komen eten, waarvan dus de opbrengst naar dit belangrijke werk gaat.
Uitermate geschikt om met het hele gezin aan deel te nemen.
 
Aswoensdag 14 februari                17.45 – 18.45 uur in de Burght (Let op de                                                                afwijkende aanvangstijd)
Woensdag 7 maart                         18.00 – 19.00 uur in de Schutse
Woensdag 21 maart                       18.00 – 19.00 uur in De Kwakel