Schiphol economische motor of milieubelaster?

Het evenement vindt plaats op 19 februari 2016

Dit is het motto van KerkCafé Uithoorn op vrijdagavond 19 februari.

Dagelijks vliegen veel vliegtuigen van en naar Schiphol. Dat is goed voor de economie, maar veroorzaakt ook milieubelasting, lawaai en uitstoot van CO2 en fijnstof.

Veel mensen in deze omgeving verdienen hun inkomen direct of indirect door de aanwezigheid van de luchthaven. Om te voorkomen dat economie en milieu te veel met elkaar op gespannen voet komen te staan, zijn er afspraken gemaakt over het aantal vliegbewegingen, het gebruik van de diverse start- en landingsbanen en de tijdstippen waarop gevlogen wordt. Er is een netwerk van meetinstrumenten in de omgeving uitgezet, dat de gemaakte afspraken moet bewaken. 

Hoe functioneert Schiphol nu en hoe ziet de toekomst er uit? Vliegveld Lelystad zou een deel van de vliegbewegingen kunnen overnemen van Schiphol. Vliegveld Lelystad uitbreiden om Schiphol te ontlasten gaat nog verder. Welke voor- en nadelen heeft dit? En wat weegt het zwaarst? Onze economie is gebaseerd op groei, maar is groei echt noodzakelijk? En zo ja, hoe kun je dan groeien zonder dat het leefklimaat van de omwonenden daar teveel onder lijdt? Veel vragen. 

Een voorlichter van Schiphol komt ons informeren en gaat hierover met ons in gesprek.
 
De bijeenkomst is in De Schutse, De Mérodelaan 1, Uithoorn. Vanaf 19.45 uur is er koffie en thee. Na afloop kunt u bij een hapje en een drankje napraten.  De toegang is vrij. Voor consumpties wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.