Politie start onderzoek naar mishandeling 14-jarig meisje

De politie start een onderzoek naar de mishandeling van een 14-jarig meisje, die op zondagavond 29 januari rond 20.15 uur van de Bieslook richting de Faunalaan fietste. 
 
Wanneer zij het eerste bruggetje naar de Faunalaan passeert, komen er drie scooters met daarop vijf jongens achter het meisje rijden. Zij gaat harder fietsen, maar tussen de Meerkikker en het Amfibieënpad wordt ze aangereden door één van de scooters. Eén van de jongens duwt haar van haar fiets en wordt ze door een aantal jongens uitgescholden en meerdere keren hard geschopt terwijl ze op de grond ligt. De jongens gaan er vervolgens op hun scooters vandoor en laten het meisje alleen achter. Het meisje fietst naar huis, waar de politie wordt gebeld. In het ziekenhuis wordt ze onderzocht aan haar verwondingen; ze heeft meerdere kneuzingen opgelopen.

Van de jongens is het volgende signalement bekend:
DADER 1: Jongen met een donkere huidskleur, zwart petje, droeg geen helm, zwarte Canada Goose jas, zijn middelvinger was paarsachtig, hij bestuurde een zwarte Vespa scooter met een windscherm
DADER 2: zat achterop de scooter bij dader 1, jongen met een blanke huidskleur, blauwe ogen, sproeten op zijn wangen en onder zijn ogen, licht blauwe Canada Goose jas, witte Nikes (Huarache) en droeg geen helm, zijn middelvinger was paarsachtig
DADER 3: Jongen met een licht getinte huidkleur, dikke wenkbrauwen, zwarte Canada Goose jas, witte Nikes (Huarache), Nike joggingbroek met een groene legerpint en een streep aan de zijkant, droeg een muts (North Face), had ook een paarsachtige middelvinger.
Van de andere twee daders is bekend dat zij een donkere huidskleur hebben. De jongens hebben gereden op drie donkere scooters met windschermen en ze zijn weggereden in de richting van de Randweg in Uithoorn.

De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest, die de jongens die avond hebben gezien, of die hen mogelijk aan het signalement herkennen. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.