pianist Juan Zurutuza speelt Bach, Rachmaninov en Prokovjev in het Oude Raadhuis

Het evenement vindt plaats van 12 maart 2017 t/m 12 februari 2017

De Mexicaanse pianist Juan Zurutuza begon op vierjarige leeftijd met zijn eerste pianolessen bij Susana Avendaño en kwam in 2001 naar Nederland om zijn talent verder te ontwikkelen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van meest vooraanstaande jonge pianisten in Nederland. Zijn spel wordt omschreven als geconcentreerd, sprankelend, intens, fijnzinnig en explosief en dit leverde hem vele concerten in Nederland, Mexico, Servië,Italië en Tsjechië op. Hij trad meerdere malen op met orkest, waaronder het Nationaal Symfonie Orkest van Mexico, en is veelgevraagd pianist voor (inter)nationale muziekfestivals als de Haagse Muziek Driedaagse, het Rhijnauwen Kamermuziek Festival en het Internationale Peter de Grote Festival in Groningen.
In dit concert speelt hij werken van Bach (Schafe können sicher weiden, BWV 208), Beethoven (Sonata Op. 53 Waldstein), Rachmaninovs sprankelende transcripties van Bach en een deel uit misschien wel het meest bekende werk van Sergej Prokofjev muzieksprookje Peter en de wolf.
Juan is te zien in Het Oude Raadhuis op zondag 12 maart om 12:00 uur. Kaarten zijn voor € 18,00 verkrijgbaar via www.demeerse.nl of via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707