Nep post/pakketbezorgers actief

De politie Aalsmeer/Uithoorn waarschuwt voor nep postpakketbezorgers. De afgelopen dagen heeft zij meerdere meldingen gekregen van oplichtingen.
De oplichters  gaan als volgt te werk:
 

Door een post/pakketbezorger wordt er aangebeld bij uw woning. Deze bezorger overhandigt u een pakketje. Dit kunnen bloemen zijn, kleding of kaarten. Hij vermeldt hierbij dat dit een cadeautje is en dat de afzender vergeten is de verzendkosten te betalen. De bezorger vraagt u deze kosten alsnog te betalen. Deze kosten kunnen niet contant worden voldaan, alleen door middel van pin. Hierna verdwijnt de bezorger en wordt er geld van uw rekening gehaald.

Wanneer er een pakketje bij u wordt aangeboden dat u niet heeft besteld of waarvoor nog betaald dient te worden, neem dit dan niet aan! Wees altijd kritisch en vraag desnoods naar de afzender. Is deze afzender bij u niet bekend of kunt u deze niet bereiken laat het pakket dan retour gaan.

Tot nu toe worden vooral ouderen benaderd op deze manier. De politie vraagt u dit bericht al dan niet via Facebook te delen met de ouderen in uw omgeving!

Inmiddels is er een signalement van een nep-bezorgster die in Uithoorn actief is:
SIGNALEMENT OPLICHTER:
Vrouw tussen de 20 en 26 jaar oud;
Ongeveer 1,65 meter lang;
Lang donker haar;
Licht getinte huidskleur (Arabisch);
Tenger postuur;
Draag een Post NL jack welke veel te groot is;
Spreekt goed Nederlands.