Met IVN Vogels kijken langs de snelweg

Het evenement vindt plaats op 01 april 2017

Het voorjaar is weer begonnen en dat betekent dat de Vogelwerkgroep van het IVN De Ronde Venen & Uithoorn van start gaat met een lente-excursie.
Op zaterdag 1 april is de bestemming de Haarrijnse Plas. Deze plas is ontstaan door zandafgravingen voor de aanleg van de wijk Leidsche Rijn en voor de verbreding van de snelweg tussen Utrecht en Amsterdam. Naast de plas zullen we ook het omringende agrarische landschap bezoeken. Er kunnen zich in deze tijd van het jaar leuke verrassingen voordoen.
Natuurlijk treffen we vele watervogels aan, zoals kuifeenden, tafeleenden, slobeenden, misschien brilduikers en smienten als ze nog niet naar het hoge noorden vertrokken zijn. We kunnen futen zien, misschien de geoorde fuut. Steltlopers, zoals de kleine plevier, de tureluur, watersnippen en het bokje. Rietvogels zoals de rietgors en de blauwborst. Ook kieviten, scholeksters en roodborsttapuiten zijn gesignaleerd.
Het vertrek is per auto om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Nieuwe Begraafplaats aan de Ir. Enschedeweg in Wilnis. Meerijden is mogelijk en rond twaalf uur is iedereen weer terug in Wilnis. Iedereen is welkom om aan deze kostenloze excursie deel te nemen. Aanmelden is niet nodig. Kosten voor het autovervoer  iom de bestuurder.
Trek  stevig schoeisel aan en neem iets te drinken en een verrekijker mee. Meer informatie: Gerda Veth,  06-13205061. Als de excursie door erg slecht weer wordt afgelast staat dat die dag om 7.30 uur op onze website: www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn