Kunst & Cultuur


 
Iedere woensdagmiddag (behalve in vakanties) kunnen kinderen van 3 t/m 5 jaar in het Buurtnest aan de van Schendellaan in Uithoorn genieten van voorleesverhalen en prentenboeken. Het voorlezen begint om 14.30 uur en duurt ongeveer een half uurtje. Daarna mogen de kinderen meedoen met knutselen.
 
Ook in de bibliotheek van Uithoorn wordt op woensdagmiddag tussen 14.30 en 15.00 uur voorgelezen aan kinderen van 2 t/m 6 jaar. (Ook in de vakanties.)
 
Bij Stichting CREA Uithoorn kunt U diverse cursussen volgen. Onder andere beeldhouwen, sterrenkunde, fotografie, tekenen en schilderen. Er zijn ook cursussen voor de jeugd en u kunt ook korte cursussen volgen!  Meer informatie kunt u vinden op de website www.crea-uithoorn.com 
 
Atelier de Rode Draad aan de Margrietlaan in Uithoorn organiseert diverse workshops en cursussen schilderen. Informatie kunt u vinden op www.spelendschilderen.nl
 
Atelier De Penseelstreek organiseert diverse workshops voor volwassenen en kinderen. Zie voor aanmelden en informatie de website www.atelier-penseelstreek-uithoorn.nl
 
Kinderboerderij de Olievaar in Uithoorn is elke woensdag en vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur geopend. Zie ook de website: olievaar.nl
 
Zondag 24 juli tussen 12.00 en 19.00 uur is het All American Sunday op het evenemententerrein aan de Randhoornweg in Uithoorn. Een evenement met motoren, auto’s, drinken, eten en live Rock and Roll muziek.
 
Elke eerste zaterdag van de maand is er tussen 10.00 en 15.00 uur een postzegelruilbeurs in de Bilderdijkhof 1 te Uithoorn. De eerstvolgende ruilbeurs is zaterdag 6 augustus.
 
Elke eerste zondag van de maanden april tot en met september is de tuin van Bram de Groote tussen 13.00 en 16.00 uur geopend. De tuin ligt t/o Boterdijk 61 in Uithoorn. De eerstvolgende keer is zondag 7 augustus.
 
Elke 2e zaterdag van de maand wordt er voor kinderen van 4 t/m 7 jaar een minidisco georganiseerd in De Scheg van 16.00 tot 17.30 uur. Vanaf 19.00 tot 21.30 uur is de kinderdisco voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De eerstvolgende keer is zaterdag 10 september.
 
Zaterdag 10 september is er tussen 1.00 en 16.00 uur een streekmarkt op het Amstelplein in Uithoorn.
 
Zondag 25 september organiseert SCAU een concert in de Thamerkerk.
Voor de opening van het nieuwe seizoen komt harp talent Juliana Myslov speciaal over uit Londen. De aanvang is 14.30 uur.