KDO verslaat Legmeervogels en bekert verder

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de laatste ‘testcase’ op het programma in aanloop naar het aanstaande debuut in de tweede klasse. In de voorbereiding spraken de uitslagen nog niet tot de verbeelding voor de Kwakelaars. Hierbij moet worden aangetekend dat diverse basisspelers van het eerste nog niet fit of nog op vakantie waren. In het bekertoernooi wist KDO één punt te pakken uit twee wedstrijden. Tegen Amstelveen Heemraad werd er vorige week ruim met 1-4 verloren, terwijl erin Ter Aar tegen TAVV één punt behaald werd (1-1 gelijkspel) in het Kermisweekend. De eerste twee ploegen uit de poule gaan door naar de tweede ronde, waardoor de selectie van trainer Raymond de Jong bij winst op buurman Legmeervogels alsnog verder zou bekeren. Iets wat vooraf als onmogelijk werd geacht in De Kwakel, niets bleek minder waar.

Met o.a. de herstelde Jesper Oudshoorn weer onder de Kwakelse lat begon om 14:00 uur de enige echte derby tegen Legmeervogels. Van meet af aan was het duidelijk dat KDO deze middag volop de strijd wilde en durfde aan te gaan tegen Legmeervogels. Met Jesse Stange als nieuw gezicht aan de linkerkant lijken de Kwakelaars goud in handen te hebben. In de 31e minuut stond Jesse, overgekomen van hoofdklasser Argon, aan de basis van de verrassende openingstreffer van KDO. Na een prima solo van Stange aan de rechterkant wist hij Thijs Plasmeijer op maat te bedienen. Plasmeijer aarzelde geen moment en schoot de 1-0 goed binnen. Deze voorsprong bleef echter maar drie minuten op het scorebord staan, want toen kwam Legmeervogels op 1-1 via een kluts vanuit een corner. Tot groot genoegen van het enthousiaste thuispubliek pakte KDO vlak voor rust weer de leiding in de levendige streekderby. Opnieuw was het Jesse Stange die aan de basis stond van het tweede Kwakelse doelpunt. Na een goede actie van Jesse lag hij de bal terug op de inlopende Thijs Plasmeijer, die van dichtbij de 2-1 raak schoot, wat ook de ruststand betekende.
Na de rust kwamen de gasten uit Uithoorn sterk uit de kleedkamer. Nadat KDO in de 47e minuut nog goed wegkwam, was de gelijkmaker in de 51e minuut wel een feit, 2-2. De aantrekkelijke wedstrijd golfde vervolgens op en neer, maar echte kansen konden er niet gecreëerd worden door beide ploegen tot aan de 70e minuut. Mitchel Smits nam toen aan de linkerkant van het veld een vrije trap. Bart Hoving wist hierop alert te reageren, kwam voor zijn man en schoot raak, 3-2 voor KDO. Met deze stand zouden de Kwakelaars dus door gaan bekeren naar de tweede ronde. Legmeervogels probeerde hierna wel aan te dringen, maar de stabiele Kwakelse achterhoede gaf geen krimp. In plaats hiervan besliste KDO de wedstrijd in de 78e minuut definitief door een doelpunt van spits Mathijs van Rijn, na een assist van Menno Lingeman, 4-2. Ongekende weelde aan de Vuurlijn en een keiharde klap in het gezicht van eersteklasser Legmeervogels. Door de 4-2 winst bekert KDO verder en kunnen de buren uit Uithoorn zich alleen maar richten op de competitie.
Aanstaande zondag speelt KDO namelijk zijn eerste wedstrijd in de historie in de tweede klasse tegen TAC’90. Dit elftal uit Den Haag degradeerde afgelopen seizoen vanuit de eerste klasse en kan de borst nat gaan maken in De Kwakel.