Jubbileumseizoen SCAU start 24 september met wereldpremière

Het evenement vindt plaats op 24 september 2017

Vorig jaar wist Eric Vaarzon Morel met zijn programma ‘De Waterdrager’ een intieme sfeer te scheppen in een uitverkochte Thamerkerk. Toen was hij alleen. Nu is hij weer terug in Uithoorn en brengt hij Leoni Jansen mee. Na het succesvolle ‘Santiago’ gaan Leoni en Eric in hun nieuwe programma ‘Ierse nachten’ samen op pad naar Ierland: via Cork, café The Spaniard in Kinsale, reizen ze naar Dublin, ze volgen het pad van Sint Brandaan, en gaan op zoek naar de voorouders van Joni Mitchell en Mary Black.
 
 
 

Met hun gitaren op de rug doorkruisen zij het prachtige oud-Keltische land, rijk aan tradities. Al wandelend en muziek makend, verzamelen zij verhalen over mythen en sagen die Spanje en Ierland verbinden. Ze gaan op zoek naar de zogenoemde ‘thin places’, plekken waar Keltische magie en mystiek opdoemen uit de mist. Waar het oude en nieuwe samenkomen en je heden en verleden kunt aanraken. Feeën, heksen, druïden en kabouters (duendes): de Keltische mythologie is ervan doordrenkt. En zo gaat het, Leoni en Eric reizen af naar het land van dichters en schrijvers als W.B. Yeats, James Joyce, van de jiggs en reals, Keltische goden, de Spaanse Armada en whiskey, heel veel whiskey…
De SCAU is er bijzonder trots op dat deze rasartiesten Uithoorn hebben uitgekozen voor de wereldpremière van deze splinternieuwe voorstelling. Mis het niet! Het theaterconcert ‘Ierse Nachten’ vindt plaats op zondag 24 september a.s. in de Thamerkerk aan de Amstel en begint om 14.30 uur. De zaal gaat open om 14.00 uur. 
Met ‘Ierse Nachten’ geeft de SCAU – Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn – het startsein voor het jubileumseizoen 2017-2018. De stichting bestaat in februari 25 jaar en dat wordt gevierd met negen afwisselende evenementen. Kijk op de website www.scau.nl voor alle informatie of stuur een mailtje naar: secretariaat.scau@gmail.com  
Losse kaarten zijn te koop bij de boekwinkels Bruna (Amstelplein) en The Readshop Express (Zijdelwaardplein). Ze kosten 14 euro per stuk; jongeren tot 16 jaar hoeven slechts 7 euro te betalen. Vanaf een half uur voor aanvang worden de overgebleven kaarten verkocht aan de zaal.