IVN-lezing over bijen

Het evenement vindt plaats op 07 maart 2017

Op dinsdag 7 maart organiseert IVN De Ronde Venen en Uithoorn een lezing over bijen. Deze lezing wordt verzorgd door Frans Wolfkamp. Frans is sinds 2015 zelfstandig imker met 4 bijenkasten in Bijenpark Osdorp en 8 kasten in Uithoorn. De lezing wordt gehouden in het NME-centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. De lezing begint om 20.00 uur. Voor de toegang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van €2,50.
De bij is vooral bekend van de honing die hij maakt. Maar een bij doet veel meer zoals het bestuiven van fruit. De laatste jaren was de bij vaak negatief in het nieuws doordat er zoveel stierven onder mysterieuze omstandigheden. Inmiddels lijkt het wat beter te gaan met onze bijen. Hoe ziet het leven van een honingbij eruit? En wat doen deze zo belangrijke insecten voor ons ?
Als je nieuwsgierig bent naar verhalen en feiten over deze insect, kom naar de lezing van Frans Wolfkamp. Hij vertelt je er graag meer over. Zie voor meer informatie de website: https://afdeling.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn