Greenport Holland conferentie

Het evenement vindt plaats op 30 mei 2016

Europa en de Nederlandse tuinbouw hebben elkaar veel te bieden; nu en in de toekomst.

De tuinbouwproducten en –bedrijven bieden duurzame oplossingen voor Europese uitdagingen zoals het leefbaar houden van de steden, voldoende gezonde en veilige producten en snelle ontwikkeling van betere tailor-made rassen.

Europa is net zo belangrijk voor de Nederlandse tuinbouw. Zo hebben Hollandse tomaten, Spaanse olijven en Italiaanse anjers te maken met dezelfde EU-regelgeving; alles voor dezelfde consument. Daar hebben we als sector profijt van, maar ook wel eens last. 
 
Kent u de kansen die Europa biedt voor Nederlandse tuinbouwondernemers? Welke thema’s spelen er in Europa? Welke antwoorden heeft de Nederlandse tuinbouw daar op? En hoe heeft u als ondernemer met Europa te maken? Dit zijn vragen die tijdens de conferentie centraal staan.

Europarlement
Europarlementariër en agrariër Jan Huitema praat u bij over het belang van Europa voor de tuinbouw. Collega-ondernemers vertellen over hoe Europa invloed heeft op hun bedrijf, welke kansen en belemmeringen. Tuinbouwlobbyisten geven een inkijkje in het centrum van de macht: Brussel. 
 
Wilt u in één middag bijgepraat worden, kom dan op maandagmiddag 30 mei vanaf 14.30 uur naar de Greenport Holland conferentie.