Foto-expositie ‘nostalgie’ in Gemeentehuis

Het evenement vindt plaats van 05 december 2016 t/m 08 december 2016

Van 15 november tot 9 december 2016 is in het Gemeentehuis van Uithoornde fraaie jubileumtentoonstelling met als thema "nostalgie" van de Fotokring Uithoorn te zien.
In de 45 jaren dat de club bestaat is er veel veranderd. De Fotokring is in 45 jaar met zijn tijd meegegaan, maar staat met dit thema stil bij wat ooit was. In de loop van de jaren zijn meer vrouwen gaan fotograferen, heeft de digitale fotografie de analoge verdrongen en hebben mobieltjes met ingebouwde camera het fotograferen toegankelijk gemaakt voor iedereen. De leden van de Fotokring wensen echter meer te doen dan kiekjes maken en herinneringen vastleggen.  Daarnaast is alles van vroeger helemaal ‘in’. Denk aan hangplanten in macramégeknoopte touwen , de populariteit van Volkswagenbusjes en de opkomst van de afgedankte grammofoon. De ruim 25 leden van de Fotokring Uithoorn zijn speciaal voor deze tentoonstelling de uitdaging aangegaan en hebben nostalgie gefotografeerd. De bezoeker van de tentoonstelling zal  foto’s tegenkomen van oude vergeten spullen, van een sfeer die nostalgie oproept, van de gezelligheid van vroeger, maar vooral genieten van de vaak creatieve foto’s die alle van hoge kwaliteit zijn.  Op de tentoonstelling hebben ook de 3 winnende foto’s van de fotowedstrijd die de fotokring in augustus organiseerde, een plaatsje.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis  aan de Laan van Meerwijk 16. Meer informatie over de Fotokring Uithoorn vindt u op www.fotokringuithoorn.nl.