Film "Wind River" in Bacchus

Het evenement vindt plaats op 28 april 2018

Een Indiaans meisje wordt dood aangetroffen in Indianenreservaat Wind River, in de gure noordelijke staat Wyoming. De onervaren FBI-agente Jane Banner (Elizabeth Olsen) komt de zaak onderzoeken. Al snel beseft ze dat ze weinig van het gebied en z’n bewoners begrijpt en vraagt ze wildzoeker Cory Lambert (Jeremy Renner) om hulp.
Er staat in het thrillerdrama Wind River nog meer op het spel voor Lambert. Op vergelijkbare wijze verloor hij ooit zijn dochter. Bovendien was het meisje dat hij gevonden heeft haar hartsvriendin.


Dat Banner de enige agent is die de FBI naar het reservaat stuurt, onderstreept maar weer eens de waardeloze maatschappelijke status die indianen nog altijd hebben.
Dat laatste is ook de voornaamste reden geweest voor Taylor Sheridan, die zich met zijn scenario's voor Sicario (2015) en Hell or High Water (2016) in de kijker speelde, om nu zijn regiedebuut te maken. Verdwijningen in indianenreservaten blijven onopgelost, omdat de autoriteiten zich er nauwelijks voor interesseren.
In het onherbergzame reservaat is het niet alleen ijzig koud, met sneeuw zover het oog reikt, maar ook heerst overal armoede. Alcoholisme en drugsgebruik pakken verwoestend uit, illustreert Sheridan aan de hand van enkele scènes waarin twee verdachten ondervraagd worden.
Door de onherbergzame omgeving en Sheridans boosheid over de omstandigheden in deze reservaten ontstijgt Wind River op fraaie en overtuigende wijze zijn genrewortels.
Zaterdag 28 april om 21.00u te zien in Cultureel Café Bacchus aan de Gerberastraat 4 in Aalsmeer.
Kijk voor tickets en de volledige agenda op www.cultureelcafebacchus.nl