Film in Cultureel Café Bacchus

Het evenement vindt plaats op 26 mei 2018

Op zaterdag 26 mei kun je terecht in Cultureel café Bacchus in Aalsmeer voor de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
 
Mildred Hayes is woest: haar tienerdochter is verkracht en vermoord en de nitwitten van de lokale politie hebben na één jaar na dato nog steeds geen idee door wie. Om hen ter verantwoording te roepen en aan te sporen, zet ze drie enorme borden buiten het stadje neer.
 
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri voelt als een western, maar dan zonder de zwarte en witte hoeden. Niet voor niets liet actrice Frances McDormand zich inspireren door John Wayne en beent ze boos door Ebbing in een blauwe overall en met vettig staartje - alsof niets haar nog kan schelen, behalve het bestraffen van onrecht.
Maar zo simpel liggen de verhoudingen niet. Zo ongeveer tot het plaatsen van de borden, aan het begin van de film, kun je makkelijk kritiekloos aan Mildreds kant staan. Daarna blijkt de agent die ze rechtstreeks aanvalt met haar borden, politieinspecteur Willoughby (Woody Harrelson) juist heel redelijk te zijn en wordt de rouwende moeder steeds meedogenlozer in haar doen en denken. Woede die woekert in het hart doet niet aan empathie of morele bezwaren. Three Billboards vier Golden Globes (beste film, beste scenario, beste actrice en beste mannelijke bijrol) en twee Oscars, voor beste actrice (Frances McDormand) en mannelijke bijrol (Sam Rockwell).
 
Cultureel Café Bacchus is te vinden aan de Gerberastraat 4 in Aalsmeer.
De zaal gaat open om 20.30u, de film start om 21.00u.
Kijk voor toegangsprijzen en de volledige agenda op www.cultureelcafebacchus.nl