Een schone buurt voor iedereen

Als het aan Gemeentebelangen ligt dan gaat de kwaliteit van onderhoud flink verbeterd worden de komende jaren. “We zien dat in veel buurten de laatste jaren de openbare ruimte wel onderhouden wordt, maar dat de kwaliteit van dit onderhoud te vaak te wensen overlaat. Een schone buurt draagt bij aan een prettige leefomgeving en dus zullen wij ons de komende jaren voor meer kwaliteit van het onderhoud inzetten”, aldus Ferry Hoekstra, nummer drie op de kandidatenlijst voor Gemeentebelangen.
 

“Een aantal jaren geleden is er een kwaliteitsplan voor de openbare ruimte vastgesteld met minimale eisen voor inrichting en onderhoud. In voorgaande periodes is hier noodgedwongen op bezuinigd. Nu het financieel gezien weer wat beter gaat zien we graag dat er vooral meer aandacht aan het onderhoud wordt besteed”, aldus Hoekstra.

Gemeentebelangen wil dat de gemeente meer gaat ondernemen om zwerfvuil op te ruimen en dat daarnaast meer gedaan wordt om mensen bewust te maken van hun eigen gedrag.”

Naast het zwerfvuil opruimen wil Gemeentebelangen ook beter onderhoud van het openbare groen. Hoekstra: “We zien nu vaak dat bij het afsluiten van onderhoudscontracten geld het voornaamste uitgangspunt is. Wij zijn van mening dat er ook op de kwaliteit van het uitvoeren van onderhoud gelet moet worden en denken dat lokale aannemers hier een belangrijke rol in kunnen spelen”.