DUS! steekt de handen uit de mouwen

Zaterdag 25 maart vond de Landelijke Opschoondag plaats, georganiseerd door de Stichting Nederland Schoon. Op deze dag maken mensen in het hele land samen een openbaar gebied zwerfafvalvrij.
DUS! heeft ook zijn steentje hieraan bijgedragen. Voorzien van grijpers, werkhandschoenen en plastic zakken trokken leden van DUS! naar buiten om zwerfafval op te ruimen rondom de flats in de Europarei en in de Groen Rode Scheg. Gelukkig werkte het weer mee. In totaal zijn er zeven zakken opgehaald. Opvallend was het grote aantal sigarettenpeuken, met name voor de ingang van de Sporthal.  

DUS! werkt graag mee aan de Landelijke Opschoondag. Zwerfafval is slecht voor mensen, dieren en het milieu. Dieren kunnen afval inslikken met alle gevolgen van dien. Mensen ergeren zich aan zwerfafval. Op plekken waar veel afval ligt, voelen ze zich vaak minder prettig en veilig. De afbraaktijden van de verschillende soorten zwerfafval zijn lang. Voor een bananenschil is dat bijvoorbeeld een jaar, voor een sigarettenpeuk twee tot twaalf jaar, kauwgom blijft zo’n twintig jaar bestaan en een blikje zelfs vijftig jaar!
Met plezier heeft DUS! de omgeving schoon gemaakt. Maar natuurlijk hopen de leden van DUS! dat iedereen zich verantwoordelijk voelt om zwerfafval te voorkomen en zijn eigen troep netjes weggooit in de afvalcontainers.