Druk weekend voor UWTC

Zaterdag stond de veldrit van Albrandswaard op het programma van een aantal UWTC leden. Bas de Bruin, Bart de Veer, Dennis Moolhuijsen, Maarten Postma en Menno van Capel stonden hier aan de start bij de amateurs. Bart wist zo de 4e plek veilig te stellen. Bas werd 5e, Menno 13e, Dennis 39e en Maarten 45e. Frank Jansen pakte bij de masters 40+ weer wat NK plaatsingspunten door 23e te worden.
Bij de dames deed Elleke Claessen het weer super. Na een spannende wedstrijd werd zij wederom tweede. Rebecca Cornelisse kreeg te maken met een kapotte derailleur en kon helaas de wedstrijd niet uitrijden.

Veldrit Nedereindseberg
Zondag 15 oktober vertrokken de amateurs van het UWTCX team eerst naar Nieuwegein voor een nationale veldrit op de Nedereindseberg. Hier lag een snel rondje op de mannen te wachten. Na de start vertrokken ze eerst over een heel lang stuk asfalt voordat ze het veld ingingen. Bart werd 6e, Tommy 7e, Bas 9e, Menno 22e en Dennis 53e.
 
ACC Nieuwveen
Na dagenlang voorbereiden en opbouwen van het parcours was het op zondag eindelijk zover: de eerste Amsterdamse Cross Competitie van het seizoen. Via voorinschrijving waren er al 100 aanmeldingen binnengekomen en uiteindelijk werden het ruim 260 deelnemers. Al vroeg in de ochtend melden zich de eerste deelnemers. Uitslag UWTC leden: 6 Mees v Smoorenburg, 7 Mike Derogee, 19 Rens Grömmel, 24 Lars Hopman.
De start van de 40+ moest worden uitgesteld omdat er nog een rij bij de inschrijving stond op het tijdstip dat er eigenlijk gestart moest worden. Met enige vertraging gingen de ruim 100 deelnemers dan van start. Voor de jury een bijna onmogelijke taak om ook handmatig alle passage te noteren. Gelukkig deed het Mylaps chipsysteem zijn werk. Sommige deelnemers hadden het blijkbaar warm en zochten enige verkoeling in de sloot langs het parcours. Volgens de speaker Wim Veenboer passeerde er zelfs een renner onder het kroost de finishlijn. Uitslag UWTC leden: 24 Frank Jansen, 26 Vincent Derogee, 27 Peter v Capel, 50 Ben de Bruin.
Bij de 40- wisten de UWTCX renners zich al snel voor in het veld te begeven en was het ze niet aan te zien dat ze een zware koers in de benen hadden zitten. De winst ging naar Tommy Oude Elferink die de winst in zijn woonplaats Nieuwveen al op zijn verlanglijstje had staan. Hij bleef Bart de Veer en Bas de Bruin ruim voor. Uiteindelijk werden maar 8 renners niet gedubbeld door Tommy. Uitslag UWTC leden: 1 Tommy Oude Elferink, 2 Bart de Veer, 3 Bas de Bruin, 5 Menno v Capel, 11 Ian vd Berg, 14 Dennis Moolhuijsen, 26 Maarten Postma, 33 Niels Kramer.
Bij de nieuwelingen nam Tristan Geleijn al snel de leiding en stond deze niet meer af. Elian Lagendijk en Wessel Mouris mochten naast hem op het podium plaatsnemen. Op de vierde plaats kwam de eerste dame van het veld al binnen: Elleke Claessen, lid van het UWTCX team, en zij rijdt ook nationaal erg sterk momenteel. De kleine Sven Buskermolen reed een ijzersterke wedstrijd en werd 7e! Danny Plasmeijer heeft zijn uurtjes maatschappelijke stage weer volbracht en heeft heel veel uren geholpen bij het opbouwen en afbreken van het parcours. Toch had hij nog energie over en reed ook een prima wedstrijd.  En ook ons trainingslid Lorena Wiebes reed een lekkere ontspannende (of juist inspannende) wedstrijd na al haar successen op de weg. Zij tekent binnenkort een contract bij team Parkhotel Valkenburg. Uitslag UWTC (trainings)leden: 4 Elleke Claessen, 7 Sven Buskermolen, 11 Danny Plasmeijer, 13 Judith van Maanen, 14 Lorena Wiebes, 20 Rebecca Cornelisse