De Botshol excursies

Het evenement vindt plaats van 23 juni 2016 t/m 03 juli 2016

Gidsen van het IVN zullen in het mooie, stille en afwisselende gebied een excursie verzorgen. Zij zullen op zoek gaan naar kranswieren, de welriekende nachtorchis en andere orchidee soorten, vlinders en libellen. Wellicht vliegt er een buizerd over of een andere grote roofvogel zoals de havik of bruine kiekendief. Ga mee, geniet van de oogstrelende omgeving en laat je verrassen.
In ieder geval is het gebied zelf al spannend met zijn vele sloten, het hoge riet, zijn moerasbos en de Grote en Kleine Wije. Je kunt er verdwalen door het hoge riet dat van de sloten een doolhof maakt. Maar met een plattegrond en gidsen erbij gebeurt dat niet.
De data waarop de excursies zijn gepland zijn:

  • Donderdag     23 juni             - 19 – 21 uur
  • Zaterdag       25 juni             - 10 – 12 uur  
  • Dinsdag        28 juni             - 19 – 21 uur
  • Zondag           3 juli             - 10 – 12 uur
 
Het verzamelen is bij boer Verweij, Botshol 14 – 1391 HP Abcoude  
                       
In verband met de huur van de bootjes is aanmelden noodzakelijk ! Dit kan op de website van het IVN: https://www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn/activiteiten/roeien-botshol. Daar vindt u ook de route beschrijving naar de startplaats. Of bij : Marianne v.d. Bosch  : 0297 – 25 72 87
Kosten : zijn voor IVN-leden en donateurs € 4,-, voor anderen € 5,-. Het aantal deelnemers wordt bepaald door beschikbare boten en gidsen.