Bewonersoverleg Legmeer over Schiphol

Uithoorn – De laatste ontwikkelingen rond Schiphol was een van de agendapunten tijdens het bewonersoverleg van Buurtbeheer de Legmeer. Het trok een volle zaal met belangstellende bewoners plus een aantal raadsleden.
Schiphol groeit sneller dan verwacht en gaat naar 500.000 vliegtuigbewegingen per jaar. Ook het aantal te verwerken passagiers neemt snel toe. Daardoor neemt de overlast van vliegtuiglawaai voor de omgeving toe. De luchthaven wil zelfs op termijn naar 525.000 vliegtuigbewegingen en er gaan zelfs stemmen op richting de 600.000!
 

Een ander belangrijk punt is de veiligheid. Doordat de start- en landingsbanen elkaar kruisen hebben het toenemend aantal landende en vertrekkende vliegtuigen veel meer last van elkaar. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren.
De Aalsmeerbaan en de Kaagbaan worden aangeduid als ‘preferente’ start- en landingsbanen. Die worden dan ook het meest gebruikt en dat merken vooral  Uithoorn, De Kwakel en Aalsmeer.
Deze onderwerpen kwamen in het bewonersoverleg ter sprake, waarbij de ‘kiesmannen’ van de Omgevingsraad Schiphol en de clustervertegenwoordiger van de Aalsmeerbaan uitleg over de stand van zaken gaven.