Bewoners kiezen nieuwe naam tramlijn

De bestuurders Marvin Polak (Uithoorn) en Jeroen Brandes (Amstelveen) hebben het startschot gegeven voor de verkiezing van de naam voor de tramlijn tussen Uithoorn en Amsterdam Zuid.
De wethouders van de gemeenten onthulden een bord met daarop de vijf mogelijke namen voor de eerste regionale tramlijn in de vervoerregio Amsterdam.
 
 

De Amstelveenlijn (de huidige lijn 51) wordt omgebouwd tot een hoogwaardige tramverbinding tussen Amstelveen Westwijk en Amsterdam Zuid. Als de ombouw in 2020 klaar is, wordt de trambaan doorgetrokken naar het centrum van Uithoorn, de Uithoornlijn. Gezamenlijk ontstaat zo de eerste regionale tramlijn in onze regio.
Voor de vernieuwde en verlengde tramlijn is men op zoek naar een lijnnaam. Inwoners van Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam zijn uitgenodigd om te stemmen op één van de vijf volgende opties.
Amstellandtram
Legmeerlijn
Poldertram
ViaVeenlijn
Amsteltram
Inwoners kunnen online stemmen via www.vervoerregio.nl of in bezoekerscentrum Amstelveen InZicht (open (woe + vrij tussen 12:00 en 17:00 uur, donderdag 12.00 – 19.00 uur en zaterdag 17 maart en zaterdag 7 april van 12.00 – 17.00 uur)) en het gemeentehuis van Uithoorn (dagelijks geopend behalve vrijdagmiddag). Stemmen is mogelijk tot 14 april 2018.
Onder alle inzenders verloot de Vervoerregio vijf cadeaubonnen ter waarde van 75 euro plus een uitnodiging voor de feestelijke start van de tramlijn.