Beth & Flo pianoconcert als 'theater'

Het evenement vindt plaats op 21 januari 2018

Uithoorn – De tweede helft van het jubileumseizoen 2017-2018 van de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU) wordt ingeluid met Rachmaninov, Brahms, een knipoog en een liedje. Om het onheil voor 2018 af te weren komt ook de Danse Macabre van Saint-Saëns voorbij... Maar met onder andere het Ave Maria van de Russische componist Rosenblatt wordt het kwaad juist verdreven en keert de vrede weer. Het concert van Beth & Flo belooft virtuoos spel vol vuurwerk, door een haarfijn op elkaar ingespeeld duo dat als missie heeft om liefde en plezier te verspreiden via klassieke muziek.
 
Bijzonder pianoduo
Elsbet Romijn en Claudette Verhulst richtten in 2013 het duo Beth & Flo op: een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in hun concerten. Claudette en Elsbet hebben als duo al op verschillende podia mogen optreden. Zo speelden zij o.a.in het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht, de Philharmonie te Haarlem en in de Oosterpoort te Groningen. Ook gaven zij in 2017 concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan een internationaal concours onderscheiden als ‘Most Distinguished Musicians’.
 
‘Slaande ovatie’
In augustus 2015 speelden Beth & Flo op het Grachtenfestival Amsterdam een gloednieuw geënsceneerd concert met de titel 'Slaande Ovatie'. Een rauw concert waarin pianomuziek en de vechtsport boksen hand in hand gaan, en tegelijk een experiment in hoezeer volledige lichamelijke uitputting effect heeft op het pianospel. In de zomer van 2016 ging het programma 'Sitting in the garden' in première. Een vrolijke, eerlijke voorstelling waarin het duo hun pijlen richt op het kwaad en een tegenoffensief begint met muziek als wapen. Dat belooft wat voor hun optreden in Uithoorn!
 
Kaartverkoop
Losse kaarten zijn online te bestellen via de website van de SCAU, waar ook meer achtergrondinformatie te vinden is over dit bijzondere pianoduo en over het programma: kijk op www.scau.nl  Ongeveer tien dagen vóór de voorstelling begint de voorverkoop van losse kaarten in de boekhandels The Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein). Ze kosten 14 euro per stuk; jongeren onder de zestien jaar betalen slechts 7 euro. Vanaf 14.00 uur worden de resterende kaarten verkocht aan de zaal. Het optreden van pianoduo Beth & Flo begint om 14.30 uur en vindt plaats op zondag 21 januari a.s. in de Thamerkerk te Uithoorn.