Annie M.G. Schmidt vertelvoorstelling

Het evenement vindt plaats op 27 mei 2018

AMSTELLAND, 17 mei 2018 – Vanwege de geboortedag van Annie M. G. Schmidt op 20 mei én ter afsluiting van onze Annie M.G. Schmidt-week kunnen kinderen van 4 t/m 7 jaar genieten van een vrolijke, interactieve en beeldende voorstelling naar een verhaal van Annie M.G. Schmidt. Verhalenverteller Peter Faber (de andere) laat je meesleuren en verrassen.
 
Het verhaal gaat over de Zuid Afrikaanse vogel Wok. Zittend op een groot nest met daarin een groot ei. Vogel Wok verveelt zich rot en vraagt de dieren die langs komen of zij niet een poosje op haar ei willen broeden. Geen van de dieren heeft daar zin in. Op een goede dag komt er een olifant voorbij die best even op het ei van vogel Wok wil zitten. Olifant hijst zich met moeite de boom in en belooft vogel Wok te blijven zitten tot ze terugkomt. Hij wacht... en wacht... en wacht... Tot op een dag een jager komt die Olifant neer willen schieten. Hoe dit afloopt en of vogel Wok ooit nog terug komt zie je in de voorstelling.
 
Peter Faber vertelt de meest uiteenlopende verhalen aan jong en oud. Vol passie en energie verleidt hij zijn luisteraar zich over te geven aan de werkelijkheid van het verhaal. Hij kruipt in de huid van mens en dier, brengt hen tot leven en staat zo letterlijk midden in zijn verhaal. Het ene moment zit je op het puntje van je stoel, het andere moment hang je ontspannen achterover, om dan ineens …!
 
Praktische info:
Vertelvoorstelling: De olifant die woord hield op zondag 27 mei van 16.00-16.45 uur in de Bibliotheek Stadsplein Amstelveen. Leeftijd 4 t/m 7 jaar. Kaartjes via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland Bibliotheken. Wees er op tijd bij want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Kosten: €4 (leden) l €8 (niet-leden)