Amstelland Nieuws

Keti Koti Tafel in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

04 juni 2024

AMSTELVEEN - De Bibliotheek Amstelland en de Gemeente Amstelveen organiseren op dinsdag 4 juni de Keti Koti Tafel. De tafel is een ontmoeting tussen 100 witte en zwarte mensen en alle kleuren daar tussenin. Tafelgenoten gaan met elkaar in gesprek en staan stil bij de hedendaagse gevolgen van het slavernijverleden. Ook is er zang en een rituele maaltijd die herinneren aan het koloniale slavernijverleden. De dialoogtafel vindt plaats in het kader van het landelijke Herdenkingsjaar Slavernijverleden en in samenwerking met stichting Keti Koti Tafel. Deelname is gratis, aanmelden kan via bibliotheekamstelland.nl

Wederzijds begrip en medeleven leiden tot waardevolle inzichten

“Bibliotheek Amstelland is een plek waar iedereen welkom is en waar verbinding en ontmoeting een belangrijke rol spelen. En ook voor de gemeente is dit essentieel, niet in de minste plaats vanwege de vele nationaliteiten die hier wonen. Met het organiseren van de Keti Koti Tafel, waarbij alle aanwezigen alle ruimte krijgen naar elkaar te luisteren en hun gedachten te delen, hopen we mensen dichter bij elkaar te brengen,” aldus Hiske Deinema, programmamaker bij de Bibliotheek Amstelland.

Door redacteur Jan Tilburgs

Lees verder...

Uithoorn Open Kanopolo Toernooi

10 mei 2024

Kanopolo trekt elk jaar honderden bezoekers naar het Amsterdam Open in Uithoorn, maar heb je de sport zelf wel eens beleefd? Kanovereniging Michiel de Ruyter geeft jong en oud nu de kans. 

Michiel de Ruyter in Uithoorn organiseert op vrijdag 10 mei van 16:00 tot 18:00 uur een nieuw instaptoernooi: het Uithoorn Open Kanopolo Toernooi. En het is toegankelijk voor iedereen die kan zwemmen. Het is helemaal gratis en je neemt deel onder begeleiding van ervaren poloërs. De inschrijving gaat via kanopolo@mdr.nu

Het nieuwe instaptoernooi wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt, dankzij een bijdrage van Initiatievenfonds Uithoorn. In plaats van de gebruikelijke polokano’s - die voor de beginner een beetje wiebelig kunnen zijn - liggen er speciale sit-on-top kajaks klaar. Varen gaat daarmee een stukje makkelijker.

Jong en oud
Het Uithoorn Open is geschikt voor alle leeftijden, zolang je maar een zwemdiploma hebt. Alles wat je mee hoeft te nemen is sportkleding, een handdoek en een droog setje kleren. MDR zorgt voor de rest. Uiteraard zijn vrienden en familie ook welkom om vanaf de kant te komen kijken. 

Door redacteur Jan Tilburgs

Lees verder...

Steeds meer testritten Uithoornlijn

24 april 2024

Foto: RickFM/Ron Koppenol

Met nog 87 dagen voordat de UIthoornlijn officieel van start gaat, zijn er steeds vaker testritten met de trams. De afgelopen dagen gingen er al geregeld trams langs de sporen in Uithoorn en Amstelveen en dat zal de komende tijd nog veel vaker gaan gebeuren.

In deze laatste maanden is het volgens het GVB vooral de bedoeling om het nieuwe spoor af te rijden en de reistijd temeten.

Daarnaast worden er diverse scenario’s uitgevoerd die in de praktijk kunnen voorkomen. “Het is gebruikelijk dat we scenario’s testen bij een nieuw stuk spoor. Zoals een gestrande, een defecte of ontspoorde tram."

Connexxion
Dit wordt meerdere keren getest, zowel met als zonder externe hulpdiensten zoals de lokale brandweer. Ook worden andere vervoerders in Uithoorn zoals Connexxion daarbij betrokken.

Op zaterdag 20 juli is er een feestelijke opening op de 3 haltes: Uithoorn Centrum, Uithoorn Station en Aan de Zoom. Tussen 10.00 en 14.00 uur is iedereen daarbij welkom. De dag erna gaat de Uithoornlijn officieel van start.


Door de redacteuren Hans Busscher en Marco Koeleman

Lees verder...

Meer Amstelland Nieuws