ALLE CURSISTEN GESLAAGD VOOR EHBO EXAMEN IN UITHOORN

De afdeling Uithoorn van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO is trots op haar cursisten! Dinsdag 6 februari sloten zij de cursus EHBO af met het officiële Oranje Kruis examen. Negentien weken geleden is deze cursus gestart en na 11 lessen mocht iedereen laten zien of zij de vaardigheden voldoende beheersten om het felbegeerde Oranje Kruis Diploma binnen te halen. Onder leiding van instructeur Marijke van Geem is de cursus gegeven, bijgestaan door stagiair Erik Raket.
 

De avond begon al vroeg: om 18.30 uur moest iedereen aanwezig zijn en de eerste twee kandidaten gingen even na zevenen van start met het examen. Ook voor een instructeur is zo een examenavond nog spannend! Nadat iedereen het examen had afgelegd, kwam rond 22.45 uur het verlossende woord: iedereen geslaagd! Een heel mooi resultaat waardoor Uithoorn e.o. weer een stukje veiliger is. De geslaagden zijn: Heleen Bakker-Obdam, Bart van Iterson, Michael van Kampen, Anita Konst-Houtkamp, Dylan Konst, Dennis Leijgraaff, Rita Luijben-Verrips, Martin Maijenburg, John Reusink en Ad Slager. Van harte gefeliciteerd allemaal!
Ook benieuwd naar onze vereniging en de cursussen die wij geven? In maart gaat de cursus EHBO Kind weer van start. In drie avonden (6, 13 en 27 maart) leer je hoe je eerste hulp moet verlenen bij baby en kind. Een aanrader voor alle (aanstaande) ouders en grootouders! Wij geven deze cursus volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en is daarom ook zeer geschikt voor gastouders.
Ook kun je je nog opgeven voor de cursus BLS/AED in april. Tijdens deze cursus leer je reanimeren en een AED bedienen. In slechts twee avonden krijg je deze levensreddende handeling aangeleerd.
Begin oktober zal de reguliere EHBO cursus weer van start gaan. Je kunt je hier nu al voor opgeven. Kijk op onze website voor meer informatie: http://ehbo-uithoorn.nl/cursusinformatie/ De cursusavonden worden gehouden in Activiteitencentrum De Scheg, Arthur van Schendellaan 100a, te Uithoorn.