Rick FM Twitter feed
Over enkele minuten jouw verzoekplaat @Hitkelder met o.a. Cliff Richard, Dee-lite, The Cats, Grace Jones, Queen e.v… twitter.com/i/web/status/9…
leuk interview vanmorgen met roos van @duchenneheroes. straks alles over de vogelbeurs aalsmeer. Morgen op onze uitzending gemist.
Tot zondagavond kunt u nog uw verzoekplaat aanvragen voor maandag tussen 11-12 uur @Hitkelder ga naar… twitter.com/i/web/status/9…
Wegens onvoorzienbare omstandigheden is er vanavond geen uitzending van Buijten de Norm. Onze excuses!
Om 11 uur muziek @Hitkelder van o.a.The War Of drugs, Carpenters, Doors, Korgis,Dire Straits, Golden Earring en Ro… twitter.com/i/web/status/9…
Jouw verzoekplaat straks om 11 uur. Vandaag o.a. Daniel Sahuleka, Johnny cash, Maan, Hollies, Sting, Amy Winehouse.… twitter.com/i/web/status/9…
Jouw verzoekplaat straks om 11 uur. Vandaag o.a. Daniel Sahuleka, Johnny cash, Maan, Hollies, Sting, Amy Winehouse.… twitter.com/i/web/status/9…
bijna naar de studio toe gewaaid. We zijn er weer. Straks om 09.45 @kdodag met ineke hoogerwerf op @RadioRickFM
Namens Gavin van de social media wil ik iedereen bedanken voor vandaag. #Zijdelwaard was een groot succes! Bedankt!
Het event #Zijdelwaard is bijna voorbij, maar treur niet! Het is nog lang niet over! Vanaf 16.00 uur hoor je alle verzoekjes van vandaag!
Nog een kiekje vanuit #Zijdelwaard - Nu live, Clozup
Nu live muziek van Clozup tijdens het #Zijdelwaard live event van Rick FM!
De #Zijdelwaard stream lag er door problemen even uit. We zijn weer terug!
Ook Gavin van social media doet hard zijn best om het Rick FM #Zijdelwaard event goed te laten verlopen.
Er wordt ondertussen druk prijzen uitgereikt voor de #Zijdelwaard kleurplatenwedstrijd
D-Fine heeft ook de plek gekregen voor een pitch. #Zijdelwaard
D-Fine brengt iedereen naar binnen bij #Zijdelwaard
Je hoort D-Fine nu live op Rick FM vanuit winkelcentrum #Zijdelwaard
Swanet was er vandaag 2 keer met de ABCD. #Zijdelwaard is er weer een vrolijkere plek door.
Joke van Vliet is haar #Zijdelwaard Pitch aan het voeren

Agenda

Vredesweek 2017: vredesmaaltijd en vredesvesper

22 september 2017


Samen naar de kerk gaan verbindt mensen, maar ook samen eten verbindt. Daarom organiseert de Raad van Kerken in Uithoorn / De Kwakel voorafgaand aan de Vredesvesper op zaterdag 23 september een vredesmaaltijd.
 

Lees verder

Griezelige Kinderboekenweek in de Bibliotheek; Gruwelijk eng!

22 september 2017


Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar staan kinderboeken met monsters, griezels en engerds centraal. Dat belooft een loeispannende week te worden. Ook in de Bibliotheek Amstelland kun je komen griezelen, tenminste als je durft…
Het Kinderboekenweekprogramma in de bibliotheek, met activiteiten in Amstelveen, Aalsmeer & Uithoorn, ziet er als volgt uit..

Woensdag 4 oktober 15.30 - 16.30 uur, bibliotheek Stadsplein
Griezelige voorleesspecial & Opening Kinderboekenweek door kinderburgemeester Varvara Denisova: Voorlezen is altijd leuk maar tijdens de Kinderboekenweek maken we er helemaal een feestje van. Vandaag krijgen we hoog bezoek van de Kinderburgemeester van Amstelveen: Varvara Denisova. Zij zal de Kinderboekenweek feestelijk openen daarna kan je lekker komen luisteren en knutselen. De toegang is gratis (leeftijd 2 t/m 6 jaar)

Woensdag 4 &11 oktober 15.30-16.30 uur, alle vestigingen
Griezelige voorleesspecials: voorlezen en knutselen; We lezen voor uit een grappig griezelboek. Na afloop kan je lekker blijven knutselen. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers. De toegang is gratis (leeftijd 2 t/m 6 jaar)

Lees verder

Lekker swingen bij de Party Factory in Uithoorn

22 september 2017


Dansen, eten en drinken voor dertig plussers op zondag 1 oktober. Dit volwassen dansfeest vindt plaats in The Partyfactory Uithoorn, Kon. Julianalaan 16, Uithoorn. Iedere eerste zondag van de maand draait de Soulboat-DJ daar de lekkerste soul, disco en dansmuziek vanaf de jaren '70 tot de huidige top 40. Het uitgebreide warme & koude buffet en welkomstdrankje zijn inbegrepen in de entreeprijs van máár € 10,00 per persoon. Danstijden zijn van 15.00 uur tot 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op onze website, www.soulboat.nl.

Lees verder

Beachvolleybal op hoog niveau in Aalsmeer

20 september 2017


Top beachvolleybalteams uit het internationale beachvolleybalcircuit, zestien dames- en zestien herenkoppels, het stempel World Tour en de perfecte omstandigheden voor een heus beachvolleybalfestijn.
Het zijn dé ingrediënten die het in alle opzichten de moeite waard maken om in de laatste week van oktober een bezoek te brengen aan The Beach in Aalsmeer.
Van 25 tot en met 29 oktober vormt het indoor beachsportcentrum het decor voor een groots internationaal topbeachvolleybaltoernooi in het kader van de World Tour, waar punten zijn te verdienen voor de olympische ranking en een toernooi dat deel uitmaakt van de EK-kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap dat in 2018 in Nederland wordt gehouden.
Meer info over het event vind je op www.beach.nl!

Lees verder

Run voor KiKa met GTST actrice

20 september 2017


Hardlopen met GTST-actrice en talentvolle Dance, Dance, Dance deelnemer Stijn Fransen - wie wil dat nou niet?
Grijp nu je kans, want op 1 oktober loopt Stijn mee met de KidsRun van Run for KiKa in Amsterdam.
 
Inschrijven kan online tot 29 september, dus wees er snel bij.
Kinderen lopen dan 1 kilometer lang vóór, naast of achter Stijn. Volwassenen kunnen meedoen aan de 5 of 10 kilometer loop.
Inschrijven kan op www.runforkika.nl/doe-mee, maar ook op de dag zelf ter plaatse.

Lees verder

Muziek op de boerderij voor peuters en kleuters

20 september 2017


Op woensdag 27 september om 9:30 is er op kinderboerderij Boerenvreugd een gratis kennismakingsles Muziek op schoot voor kinderen van 1- 4 jaar met een begeleider.
Samen met juf Kirsten zingen, muzikale spelletjes doen, bewegen op muziek en diverse instrumentjes ontdekken.
Vervolgens gaat de groep naar buiten om een bewegingsspel te doen, om dieren te helpen voeren en het seizoen te ervaren.
De herfstcursus gaat van start van 4 oktober t/m 8 november, gevolgd door een wintercursus van 15 november t/m 13 december.
Aan de cursussen zijn kosten verbonden.
Voor de gratis kennismakingsles wel graag aanmelden via: www.muziekopdeboerderij.webklik.nl

Lees verder

Diwali Festival in Amstelveen

20 september 2017


Het Stadsplein in Amstelveen verandert op zaterdag 7 oktober weer in Indiaase sferen voor het Diwali festival.
Voor de negende keer vindt het feest van de lichtjes plaats in Amstelveen. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom op het Stadsplein voor het beleven van misschien wel het belangrijkste Indiase feest van het jaar. Om 19.00 uur wordt het feest afgesloten met spectaculair vuurwerk.
Bezoekers kunnen genieten van een speciale markt met diverse Indiase producten, zoals sieraden, lekkernijen tot aan vakanties.
Voor de kleintjes is er een aparte knutsel en schminkhoek.
Het volledige programma is te vinden via www.diwalifestival.nl

Lees verder

Techniek 3-daagse

20 september 2017


Van 7 tot en met 9 november vindt de tweede editie van de Techniek Driedaagse plaats. 
Wie bouwt het meest innovatieve Solar Huis?
Die vraag staat centraal in de techniekwedstrijd die is uitgeschreven door TechNet Amstel & Venen.
Leerlingen van de eerste klassen van de middelbare scholen in De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn staan voor de uitdaging het meest Innovatieve Solar Huis te bouwen, terwijl leerlingen van de Science Klassen van het VeenLanden College in Mijdrecht werken aan de bouw van een lasersnijmachine.
De Solar Huizen moeten uiterlijk 30 oktober zijn ingeleverd op één van de deelnemende scholen, waarna ze door de jury worden beoordeeld.
Op 9 november worden de winnaars bekend gemaakt.

Lees verder

Nathalie Baartman in Bacchus

20 september 2017


Met haar programma “Voest” is cabaretière Nathalie Baartman zaterdag 23 september te zien in cultureel café Bacchus.
“Voest”, Twents voor vuist, is het autobiografische avontuur van “Baartman back to Borne”.
Met haar onderkoelde, absurde en droge humor grijpt Nathalie de huidige tijd bij de kladden.
“Voest” is een hilarische voorstelling van een vurige vrouw op vredesmissie.
De voorstelling is te zien op 23 september in Bacchus, de aanvang is om 21.00.
Kaarten en informatie zijn te verkrijgen via  www.cultureelcafecafebacchus.nl.

Lees verder

Jubbileumseizoen SCAU start 24 september met wereldpremière

18 september 2017


Vorig jaar wist Eric Vaarzon Morel met zijn programma ‘De Waterdrager’ een intieme sfeer te scheppen in een uitverkochte Thamerkerk. Toen was hij alleen. Nu is hij weer terug in Uithoorn en brengt hij Leoni Jansen mee. Na het succesvolle ‘Santiago’ gaan Leoni en Eric in hun nieuwe programma ‘Ierse nachten’ samen op pad naar Ierland: via Cork, café The Spaniard in Kinsale, reizen ze naar Dublin, ze volgen het pad van Sint Brandaan, en gaan op zoek naar de voorouders van Joni Mitchell en Mary Black.
 
 
 

Lees verder

Rommelmarkt Amicitia

18 september 2017


Op zaterdag 30 september a.s. houdt Amicitia weer haar jaarlijkse rommelmarkt. Tussen 9.30 en 13.30 uur gaat er van alles over de toonbank in kerkgebouw de Schutse naast winkelcentrum Zijdelwaard in Uithoorn. Natuurlijk is er ook een gezellige koffiehoek en zijn er weer eigengemaakte kaarten.
Nieuw dit jaar: eigengemaakte bio-jam. Kortom voor elk wat wils.
Hartelijk welkom en graag tot ziens op 30 september a.s.

Lees verder

Vogelbeurs in de Baccara

18 september 2017


Vogelvereniging Aalsmeer en Omstreken organiseert in de Baccara, Baccarastraat  1 te Aalsmeer op zondag 24 september 2017 een vogelbeurs. De beurs is open van 10.00 tot 12.30 uur. De vogelvrienden van Aalsmeer bezitten het keurmerk van de Nederlandse bond van vogelliefhebbers, voor het diervriendelijk behandelen van onze vogels met inachtneming van de milieueisen die tot heden van kracht zijn.
 

Lees verder

Poppenvoorstelling in de Meerse

17 september 2017


Het zijn wonderlijke wezens, die poppen van DudaPaiva Company.
Ze hebben gekke koppen, vleugels en staarten, maar ook armen en benen… zijn het nou dieren of mensen?
Gelukkig is daar Narcissus die laat zien wat zijn beesten allemaal kunnen: een koprol maken, dansen, zingen en zelfs vliegen.
Maar de monsters willen geen kunstjes meer laten zien en komen in opstand.
Een ding is zeker: alles is steeds weer anders in deze slapstick voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar, die op zondagmiddag 24 september om 14.00u te zien zal zijn in de kleine zaal van de Meerse in Hoofddorp.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.

Lees verder

rondrit authentieke WOII voertuigen

11 september 2017


Het CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum '40-'45 organiseert op zaterdag 23 september in samenwerking met de vereniging Keep Them Rolling de jaarlijkse historische rondrit genaamd de ‘Red Ball Express’.
Deze 16e editie genoemd ‘Stirling’s End’ passeert weer vele gedenkwaardige plaatsen op de route, die direct verbonden zijn met een gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog. Sinds 2002 wordt deze rondrit verreden met authentieke legervoertuigen uit WO 2 zoals Jeep, Dodge, GMC, Ford, Chevrolet, Harley en BSA motoren.
Zo’n 50 voertuigen komen  vanaf 9.00 uur naar het CRASH-museum en vertrekken vandaar om 10.30 uur voor een rondrit met een tussenstop in Wilnis.
 

Lees verder

Pokémon festival komt naar Amstelveen

07 september 2017


De Pokémon GO Safari Zone komt naar Amstelveen. Het evenement rond het populaire spelletje zou eerst in augustus worden gehouden, maar werd uitgesteld. Ontwikkelaar Niantic heeft een nieuwe datum vastgesteld: 14 oktober, in het Stadshart van Amstelveen.
De gemeente is een van de plaatsen die de tournee aandoet. Pokémon GO gaat ook naar Kopenhagen, Stockholm, Praag, Parijs, Barcelona en Oberhausen.
In juli mislukte een Pokémon-evenement in Chicago. Duizenden mensen wilden samen de eerste verjaardag van het spel vieren door tegelijk op monstertjes te jagen, maar de servers en de netwerken raakten overbelast. Er waren eerder zorgen dat hetzelfde zou kunnen gebeuren in Amstelveen.
 
Foto:Shutterstock

Lees verder

Amazing Amateurs in Aalsmeer

30 augustus 2017


De stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer organiseert na het succes van de vorige vijf tentoonstellingen Amazing Amateurs ook dit jaar weer een expositie van het werk van Aalsmeerse en Kudelstaartse amateurkunstenaars die in hun vrije tijd schilderen, beeldhouwen of fotograferen.
De expositie vindt plaats in het altijd sfeervolle Oude Raadhuis in het hart van Aalsmeer en dit jaar voor het eerst ook tijdens het weekend van de Kunstroute op 16 en 17 september.
De expositie is te zien tot en met 15 oktober van donderdag tot en met zondag tussen 14.00 en 17.00u.
Het Oude Raadhuis vindt u aan de Dorpsstraat 9 in Aalsmeer.

Lees verder

Expositie ‘Op de adem van de natuur’

31 juli 2017Toveren met beelden en taal
Onder de titel “Op de adem van de natuur” exposeren fotografe Hiske Kamminga en José van Zutphen hun samengestelde kunstwerken. Beeld en tekst werken op elkaar in en vormen één geheel. Zij betoveren als het ware de kijker en brengen deze in een andere sfeer. Deze tentoonstelling is te zien van 1 augustus tot en met 1 oktober. Ontmoet deze magie!
 

Lees verder

Vinyl in Joods Historisch Museum

15 juni 2017


Vinyl is hot.
Muziekliefhebbers kopen en draaien de oude vertrouwde elpee weer steeds vaker.

Lees verder

Tweede Run for Kika in Amsterdamse Bos op 1 oktober 2017

09 maart 2017


In het Amsterdamse Bos in Amsterdam vindt op 1 oktober de tweede editie van Run for KiKa plaats. Team Stijn loopt dit jaar ook mee. Het team bestaat uit vrienden en familie van de vijfjarige Stijn die vecht tegen leukemie. "Afgelopen jaar werd de diagnose acute lymfatische leukemie gesteld. Ons leven stortte in. Sindsdien staat alles in het teken van Stijns ziekte. Je probeert een zo normaal mogelijk leven te leiden, maar regelmatig word je met je neus op de feiten gedrukt. Na 5 maanden zijn wij weer begonnen met werken maar niks valt te plannen. Geen week loopt hetzelfde. Wij kijken machteloos toe hoe Stijn alle behandelingen moet ondergaan," vertelt Astrid, de moeder van Stijn. 
De ouders van Stijn roepen iedereen in Amsterdam en omgeving op in actie te komen voor KiKa. "Met Team Stijn willen wij onze zoon een hart onder de riem steken en geld ophalen voor een heel goed doel. Onderzoek naar kinderkanker kan écht verschil maken." 
Hardloopevenement voor KiKa vindt plaats op 1 oktober. Ren 5 of 10 kilometer als team of alleen. Voor de kinderen is er de KidsRun van 1 kilometer en tal van leuke activiteiten. Sponsor Team Stijn: www.runforkika.nl/team-stijn of doe zelf mee en ga naar www.runforkika.nl

Lees verder
© 2017 - Rick FM | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)