Rick FM Twitter feed
Heden 19 febr. bij @RadioRickFM (21:00-23:00) #AllThat’sJazz met JazzProfiel van pianist Herbie Nichols. Tune in vi… twitter.com/i/web/status/8…
Jaco Oosterlee staat in de startblokken, Hij Zit Erin gaat beginnen! #sport jij in de omgeving van #Amstelland? Luister dan nu!
Vanavond Bij Buijten de Norm hebben wij een speciale gast! Luister vanaf 18:00 naar #rickfm!
Vanavond 12 febr. bij @RadioRickFM (21:00-23:00) #AllThat’sJazz met o.a. JazzProfiel Ella Fitzgerald. Tune in via… twitter.com/i/web/status/8…
Historische Tip Top Parade met de lijsten van de Top 40 (1994), UK Top 40 (1984) en Billboard Top 50 (1974) @RadioRickFM Tijd: 21-23 uur
Vanavond 5 febr. bij @RadioRickFM (21:00-23:00) #AllThat’sJazz met JazzProfiel van Willem Hellbreker. Tune in via… twitter.com/i/web/status/8…
Number 1 Flashbacks @RadioRickFM genieten met allemaal nummer 1 hits, niet alleen van Nederland we kijken ook over de grenzen.
Buijten de Norm is weer van start gegaan! Luister mee via rickfm.nl of via buijtendenorm.nl
Wil jij weten wat op nummer 1 staat op 30 jan. in 1965, 1975 en 1985, je hoort het in de Tiptop Parade @RadioRickFM tussen 21-23 uur
Nu op #rickfm, 60s & 70s met Frank van Agtmaal! Luister naar de #GoudenZaterdag
#HijZitErin is van start op #rickfm! Jaco Oosterlee laat je weten wat er de afgelopen week is gebeurd op sportief gebied in #Amstelland
De Historische TipTop Parade @RadioRickFM Tijd: 21:00 uur 2 uur lang het beste en het leukste uit 4 decennia hits. Vanavond '93, '83 & '73
Vanavond 22 jan. bij @RadioRickFM (21:00-23:00) #AllThat’sJazz met o.a. #JazzProfiel Erik van der Luijt. Tune in vi… twitter.com/i/web/status/8…
Namens iedereen van Rick FM willen we allen bedanken voor het grote succes van gisteravond. Jullie waren geweldig! #rickfm #quiznight
De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd, Da Vinci Code! #rickfm #quiznight
Wil jij weten wie er gewonnen heeft tijdens de #rickfm Quiz Night? Er wordt nu geteld, en met enkele minuten hoor je het op de zender!
En... We gaan nog een uurtje door..! Luister jij mee? #funkysensation #rickfm #quiznight

Agenda

pianist Juan Zurutuza speelt Bach, Rachmaninov en Prokovjev in het Oude Raadhuis

17 februari 2017


De Mexicaanse pianist Juan Zurutuza begon op vierjarige leeftijd met zijn eerste pianolessen bij Susana Avendaño en kwam in 2001 naar Nederland om zijn talent verder te ontwikkelen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van meest vooraanstaande jonge pianisten in Nederland. Zijn spel wordt omschreven als geconcentreerd, sprankelend, intens, fijnzinnig en explosief en dit leverde hem vele concerten in Nederland, Mexico, Servië,Italië en Tsjechië op. Hij trad meerdere malen op met orkest, waaronder het Nationaal Symfonie Orkest van Mexico, en is veelgevraagd pianist voor (inter)nationale muziekfestivals als de Haagse Muziek Driedaagse, het Rhijnauwen Kamermuziek Festival en het Internationale Peter de Grote Festival in Groningen.
In dit concert speelt hij werken van Bach (Schafe können sicher weiden, BWV 208), Beethoven (Sonata Op. 53 Waldstein), Rachmaninovs sprankelende transcripties van Bach en een deel uit misschien wel het meest bekende werk van Sergej Prokofjev muzieksprookje Peter en de wolf.
Juan is te zien in Het Oude Raadhuis op zondag 12 maart om 12:00 uur. Kaarten zijn voor € 18,00 verkrijgbaar via www.demeerse.nl of via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707

Lees verder

Een onvergetelijke show van Lankmoed in Het Oude Raadhuis

17 februari 2017


Lankmoed is een Vlaams Nederlands kleinkunstcabaretduo dat al vijf jaar lang het publiek weet te verrassen met een ongeziene podiumdynamiek!
In Leger gaat Lankmoed vechten, want niets doen is geen optie meer. Spreken is zilver en zwijgen is goud. Maar vandaag de dag lijkt iedereen alleen nog maar voor zilver te gaan. De wereld is zo vol van zichzelf, dat mag best een beetje leger. Dus blaas de hoorns want Lankmoed bindt de strijd aan met iemand… of iets… op één of andere manier. Daar kun je 100% zeker van zijn. Houd echter wel rekening met een statistische foutenmarge!
In hun derde avondvullende voorstelling is Lankmoed compromisloos, tenzij iemand daar een probleem mee heeft, dan passen de heren zich met plezier aan. Jan Geubbelmans en Peter Van Ewijk zijn twee dertigers met elk hun zeer specifieke visie op het leven. Dat verschil komt ook tot uiting op het podium, en zorgt voor een unieke dynamiek van tekst en muziek. Als gevolg hiervan won Lankmoed de publieksprijs Camaretten en stonden ze in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.
U kunt ze zien op zaterdag 11 maart om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis. Kaarten a € 18,00 zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.
 
 
 

Lees verder

Theatervertelling Wim Sonneveld in Dorpshuis de Quakel

16 februari 2017


Kwakelaar Daan Bartels organiseert met twee muzikale vrienden een eerbetoon aan theatermaker Wim Sonneveld. De cabaretier zou dit jaar 100 jaar worden. Op vrijdagavond 2 juni brengen de jonge fans een theatervertelling met Sonnevelds mooiste liedjes in Dorpshuis De Quakel.
Theatermaker Wim Sonneveld werd op 28 juni 1917 geboren in Utrecht. Als artiest woonde hij vele jaren in Amsterdam. Oud-Kwakelaar Daan Bartels organiseert in Amsterdam wandelingen langs de plekken waar Wim Sonneveld heeft gewoond en gewerkt. Ter gelegenheid van Sonnevelds 100e geboortedag vertelt hij zijn verhaal dit jaar ook in theaters. Bevriende muzikanten brengen daarbij de bekende liederen van Sonneveld, waaronder Aan de Amsterdamse grachten en Het Dorp.
“Door het bekende lied Het Dorp kwam ik op het idee deze theatervoorstelling ook een keer in mijn geboortedorp De Kwakel te spelen. Het Dorpshuis is met z’n podium daar een heel geschikte plek voor. Beheerder Edward Verburg was meteen enthousiast over het plan”, aldus Daan Bartels. Het evenement in De Kwakel vindt plaats op vrijdagavond 2 juni. De zaal gaat open om 19.30 uur. De voorstelling begint om 20.00 uur.
De theatervertelling van Bartels heet ‘Het Amsterdam van Wim Sonneveld’. Het is een programma met verhalen, foto’s en liedjes. Zanger Siebe Palmen en gitarist Rob Verbakel zorgen voor de muziek. De kaartverkoop voor het evenement wordt verzorgd door Slagerij Eijk en Veld. De kaartprijs is 10 euro per stuk.
Op de foto van links naar rechts: Rob Verbakel, Siebe Palmen en Daan Bartels.
 

Lees verder

Bacchus presenteert stand-up comedian Vincent Geers

16 februari 2017


Je doet je best om je niet door angsten te laten leiden. Je houdt je groot, bent moedig, maar wat als je door de mand valt? En jouw angsten groter zijn dan jezelf?
Op zaterdag 25 februari pakt stand-up comedian Vincent Geers in zijn voorstelling "Je moet het maar durven" de angsten aan zonder daarbij zichzelf of de wereld te sparen. Nieuwsgierig geworden hoe hij dat aanpakt? Kom dan op 25 februari naar Cultureel Café Bacchus aan de Gerberastraat 4 in Aalsmeer. De zaal is open om 20.15 uur, de voorstelling begint om 21.00 uur. Voor informatie en kaarten kunt u terecht op www.cultureelcafebacchus.nl

Lees verder

Dorpshuis de Quakel bestaat 25 jaar

16 februari 2017


Het zal niemand ontgaan: Dorpshuis de Quakel bestaat dit jaar 25 jaar en dit wordt gevierd in het weekend van 24-25 februari met diverse activiteiten. Het bestuur van het dorpshuis nodigt alle oud-bestuursleden, verenigingen die in het dorpshuis hun “thuis” hebben, (oud-)vrijwilligers, leden van de Kwakelse Ondernemersvereniging, Buurbeheer De Kwakel, leveranciers, sponsoren en andere belangstellenden uit om dit jubileum mee te vieren.
De aftrap is op vrijdagavond 24 februari om 20.00 uur met een sfeervolle muziek-bingo. Ben jij de muziekkenner bij uitstek en herken jij de meeste fragmenten van de avond? Dan zou jij weleens beloond kunnen worden met mooie prijzen. Ben jij nou niet zo thuis in de muziek, maar wel een gezelligheidsdier of sfeerverhogend type, kom dan vooral gezellig een borrel doen en zing de fragmenten die je wel herkent uit volle borst mee.
Het feest op zaterdag 25 februari begint, net als een dag eerder, om 20.00 uur. De feestavond wordt opgeluisterd met korte muzikale optredens en er is alle gelegenheid om eens gezellig bij te praten met andere verenigingen of gewoon met mensen die het dorpshuis een warm hart toedragen. Tijdens deze avond is er tot twee maal toe een trekking van de loterij die wij organiseren ter gelegenheid van het vijfde lustrum.
Wilt u kans maken op een van de vele prachtige prijzen, dan kunt u vooraf, maar ook op de avond zelf, voor €2,00 per stuk loten kopen. Vanaf heden zijn de loten te koop op de volgende vier adressen: Gerberalaan 22, Gerberalaan 28, Kerklaan 16 (dorpshuis) en Jozeflaan 9.
Edward en zijn team staan klaar om u, zoals gebruikelijk, tot in de puntjes te verzorgen.
Dorpshuis de Quakel vindt u aan de Kerklaan 16 in de Kwakel.

Lees verder

Aangeklede modeshow met bingo en erwtensoep

13 februari 2017


Vrijdag 24 Februari is er van 14.00 – 16.00 een modeshow en verkoop van H en A mode. Deze gezellige middag wordt gecombineerd met twee rondes bingo en erwtensoep.Kaartjes zijn te koop in het wijksteunpunt Bilerdijkhof voor €7 euro. Dit is inclusief koffie, twee rondes één bingo kaartje en een kopje erwtensoep. Zonder erwtensoep betaalt u € 3,50 voor deze activiteit. Overige consumpties zijn voor uw eigen rekening. De zaal is om 13.30 uur open.

Lees verder

Informatieavond over cardiologie ‘Uit het hart’ Van preventie tot behandeling

13 februari 2017


Dinsdag 21 februari 2017 organiseert Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen een informatieavond over hart- en vaatziekten en de cardiologische zorg daarvoor. De avond is voor iedereen toegankelijk. Cardioloog Ersen Cölkesen geeft uitleg over de werking van het hart en over het ontstaan van veel voorkomende hartaandoeningen. Cölkesen deed onderzoek naar preventie van hart- en vaatziekten. Hij zal tijdens de avond hier dan ook uitgebreid bij stil staan.
‘Hart en vaatziekten zijn nog altijd een grote veroorzaker van het verlies van kwaliteit van leven. Onze zorg is gericht op het behoud van een goede kwaliteit van leven. Dat loopt uiteen van het voorkomen van hartaandoeningen met behulp van tijdige diagnostiek en behandeling, tot beperken van schade en bevorderen van herstel door goede behandeling en optimale begeleiding. Het persoonlijke contact met onze patiënten vormt daarbij een belangrijk speerpunt. We streven er naar om de patiënten meer de manager te laten worden van hun eigen gezondheid.’ aldus Cölkesen. Namens het team cardiologen nodigt hij iedereen van harte uit naar deze informatieavond te komen.
Inloop is om 19.00 uur en het programma begint om 19.30 uur. Locatie Ziekenhuis Amstelland/Ontmoetingsruimtes. Er is vanaf 20.15 de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Deze avond is geen vervanging van het persoonlijke spreekuur met uw cardioloog en uw persoonlijke situatie niet kan worden besproken. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze bijeenkomst op de website van Ziekenhuis Amstelland. Ziekenhuis Amstelland, Afdeling Communicatie: (020) 755 6314
 

Lees verder

CRASH Radioweekend op

12 februari 2017


Dit nieuwe evenement wordt voor de eerste keer gehouden in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45. Het gehele weekend staat in het teken van de Airfield Control Tower in het museum en er worden demonstraties gehouden met onder andere vliegtuigapparatuur uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de radio’s die gebruikt werden in de Engelse Lancaster bommenwerper; de T 1154 / R 1155 en de TR 1196 Pilot’s radio. Daarnaast is er op zaterdagmiddag om 13.00 uur een speciale lezing over de ‘Stories of War’, door Amerikaanse onderzoekster Jennifer Holik. 
Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45, gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460 te Aalsmeerderbrug. Het museum is geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang tot het museum is € 3.50 voor volwassenen, kinderen ouder dan 12 jaar € 1,50, donateurs en veteranen hebben gratis toegang. Entree tot de lezing is gratis.

Lees verder

Ipse de Bruggen exposeert

12 februari 2017


Van 11 februari tot en met 2 april 2017 presenteert Ipse de Bruggen fantasievolle en levendige kunst in bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. De werken zijn gemaakt door kunstenaars van ateliers ‘Uit de Kunst’ en ‘De Brugspin’, allebei een onderdeel van zorgorganisatie Ipse de Bruggen. In de expositie ziet u schilderijen, tekeningen, beelden en keramische gebruiksvoorwerpen. Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen vindt u aan de Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop, de expositie bevindt zich op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Lees verder

In de voorjaarsvakantie: Mad Science workshops in de bieb

10 februari 2017


 
 Creativiteit, samenwerken, kritisch denken en probleemoplossend vermogen; een paar voorbeelden van 21st century skills waarover je de laatste tijd veel hoort in het onderwijs. Mad Science stimuleert deze vaardigheden bij kinderen in de basisschoolleeftijd, met uitdagende en leuke workshops. Deze voorjaarsvakantie kunnen kinderen hiervoor terecht in de Bibliotheek Amstelland. Zowel in Aalsmeer, Uithoorn als Amstelveen kunnen ze meedoen met de Mad Science Workshop dagen. 
Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen kiezen uit de workshops Wervelend weer - maak je eigen regenwolk (Uithoorn), Ruimtereizen – maak je eigen Shuttle Copter (Westwijk), Radicale Robots – de wereld van robotica (Aalsmeer) en Fladderende vogels (4-12jr) - op ontdekkingstocht in de wondere wereld van de vogels (Stadsplein). 
De workshops worden verdeeld over de vestigingen gegeven op respectievelijk 23, 21, 20 en 22 februari. Kijk op de website www.debibliotheekamstelland.nl voor kaartjes en wanneer in welke vestiging welke workshop is. Voor alle workshops geldt dat de deelnameprijs €7,50 bedraagt en voor bibliotheekleden €6,-. De Mad Science workshops worden gegeven door Mad Science professionals en zijn razend populair, wees er dus snel bij want de het aantal plaatsen is beperkt.
 
 
 
Lees verder

Preek van de Leek: Muziek in de Kerk? Speel mee!

07 februari 2017


De gedachte achter de Preek van de Leek is dat de Bijbel niet alleen van de kerk is, maar van iedereen. Een ieder kan erdoor geraakt en geïnspireerd worden. Je hoeft geen dominee te zijn om te preken of een inspirerend verhaal te houden. In de Preek van de Leek verbindt een leek zijn of haar passie met een Bijbelverhaal binnen het kader van een vrij vormgegeven kerkdienst.
 

Lees verder

Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen opent deuren voor bikkels en speurneuzen

30 januari 2017


Na een periode van vrieskou gaat de temperatuur weer wat omhoog. Bij Natuurmonumenten staat de maand februari voor het laatst in het teken van Koning Winter. Ga mee op pad met de boswachters van Natuurmonumenten tijdens de Bikkeltocht, een bijzondere natuurexcursie door een uitgestrekt moerasgebied. Al is het misschien nog wat frisjes op de Nieuwkoopse Plassen, veel watervogels trekken zich daar niets van aan. De maand februari is dan ook heel geschikt om ze te spotten. Tijdens een bikkeltocht kun je zo maar een zilverreiger, nijlgans of roerdomp zien overvliegen. Halverwege de boottocht zetten we bovendien voet aan wal op een onbewoond eiland. Daar bak je samen met onze boswachters een broodje boven het knisperende houtvuur. Haal het padvindersgevoel in je naar boven! Trek stevige schoenen aan en kleed je naar de weersomstandigheden. Dit uitstapje is bedoeld voor kinderen en volwassenen en vindt plaats op zondag 5, zondag 19 en zondag 26 februari om 13.00 uur.
Speurneuzen gezocht
Tijdens de voorjaarsvakantie nodigt het bezoekerscentrum kinderen van 6 jaar en ouder uit die van speuren houden! Wist je dat uilen heel graag muisjes opeten? Alleen kan hun maag niet alle muizenbotjes en -haren goed aan. Dus die spugen ze uit! Die uitgespuugde ballen heten uilenballen of braakballen. Jij zoekt als een echte detective uit welke botjes er allemaal in deze ballen te vinden zijn. Daarna maak je van de botjes een mooi kunstwerkje. Dit uitstapje is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en vindt plaats op zaterdag 25 februari en zaterdag 4 maart (voorjaarsvakantie) om 13.30 uur.
Het vertrekpunt van beide excursies is het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC te Nieuwkoop. Vooraf aanmelden verplicht via: www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Lees verder

Portretworkshop met Quintalle Nix

30 januari 2017


Fotokring Uithoorn organiseert Op zondag 26 februari 2017 tussen 10 en 15 uur een portretworkshop met de gerenormeerde fotografe Quintalle Nix. De Fotokring Uithoorn nodigt hierbij hobbyfotografen uit de regio uit om prachtige portretten te maken in de bijzondere omgeving van het Fort bij Uithoorn (in Amstelhoek). Quintalle Nix zal, samen met leden van de fotokring, de deelnemers gedurende ruim een uur inspireren en begeleiden om op creatieve wijze fraaie portretten te maken van modellen die de deelnemers zelf meenemen. Neem dus gezellig je vriend, vriendin, gezin of ouders mee en maak een stapel professionele foto’s van ze!  De kosten bedragen slechts 10 euro per fotograferende persoon. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Stuur een mail naar info@fotokringuithoorn.nl , vermeld met welke camera je de shoots wilt gaan doen en hoeveel modellen je wilt meenemen (max 4 personen).  Je krijgt dan van de Fotokring door hoe laat jouw sessie gepland staat.  Let op: er zijn 12 plekken en vol is vol, dus reageer snel !

Lees verder

Elke Vierveijzer spuugt terug in Het Oude Raadhuis

27 januari 2017


Het leven deelt rake klappen uit. Als je even niet oplet, spuugt ze je vol in het gezicht. Elke Vierveijzer, finalist van het Amsterdams Kleinkunstfestival 2015 en in 2014 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie, spuugt terug. Ze debuteert met 'Zonder Genade', een programma waarin ze een ongekende combinatie toont van Nederlandse kleinkunst/cabaretteksten en volle muzikaliteit. Dat resulteert in adembenemende liederen die altijd wel ergens schuren, of juist onverwacht troostend zijn. “Soms snoeihard maar met de stem van een engel legt ze de vinger op een ieders zere plek. Eerlijk, onbedaarlijk grappig en pijnlijk raak op plekken die vaak genoeg onaangeroerd blijven” (Het Parool).

Elke Vierveijzer (1988) brak door na het bereiken van de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2015. Nog datzelfde jaar bracht ze haar debuut-cd Zonder Genade uit. In 2016 toerde ze door het land met de voorstelling Om te janken zo mooi, een eerbetoon aan de overleden zanger Maarten van Roozendaal. Haar huidige show Zonder Genade borduurt voort op het programma dat zij voor het Amsterdam Kleinkunst Festival maakte.
De voorstelling is te zien op donderdag 16 februari om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis. Kaarten à €15,00 zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707
 
 

Lees verder

Zilveronline cursus bij Vita-Amstelland

26 januari 2017


Zilveronline richt zich op ouderen, ongeacht leeftijd, maar vooral op mensen zonder enige computer-ervaring. Wilt u hiermee ervaring opdoen samen met anderen in dezelfde situatie? Dan is Zilveronline vast iets voor u!De cursus start op donderdag 16 februari van 10.00 – 12.00 uur. De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke begeleiding door de twee docenten.
Mocht u geen Apple- iPad hebben, dan kunt u er bij Vita-Amstelland één huren. De kosten voor de cursus bedragen € 85 euro voor 8 bijeenkomsten.

Lees verder

Aanmelding Oranje Fonds Collecte van start

13 januari 2017


Alle verenigingen en stichtingen van Nederland kunnen zich vanaf vandaag weer aanmelden voor de Oranje Fonds Collecte. Deze wordt dit jaar in de week van 6 t/m 10 juni gehouden. Het is de derde keer dat het Oranje Fonds deze collecte landelijk organiseert. En elk jaar groeit het aantal deelnemers en daardoor ook de opbrengst. 100 procent van de opbrengst gaat naar initiatieven die Nederland mooier en socialer maken. Aanmelden kan via www.oranjefonds.nl/collecte. De collecteweek levert de deelnemende lokale initiatieven niet alleen geld, maar ook extra aandacht op. Het geeft deelnemende organisaties de mogelijkheid te laten zien hoe belangrijk zij zijn voor velen. Denk aan het buurthuis waar mensen die in een sociaal isolement zitten altijd terecht kunnen, de sportclub waar men elkaar iedere week treft en het zorgcentrum waar mensen met een beperking een dagbesteding vinden.
Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstelling. De andere helft gaat naar sociale initiatieven in de provincie waar gecollecteerd is. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. De afdracht van de volle collectebussen wordt in de meeste plaatsen verzorgd door de RegioBank. Als partner van de collecte doen zij dit kosteloos. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.
Alle stichtingen en verenigingen die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een eigen bankrekening hebben en de opbrengst besteden in Nederland kunnen deelnemen aan de collecte. 
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Lees verder

Winterexpositie in Ziekenhuis Amstelland van Tineke van Strien uit Wilnis.

30 december 2016


De Winter expositie in Ziekenhuis Amstelland is van Tineke van Strien uit Wilnis. Haar kunstwerken hangen in de gang naar de afdeling Fysiotherapie. In haar werken is terug te vinden dat zij geboeid is door het strand, vooral de Zeeuwse kust. Daarnaast zijn enkele vroege werken te vinden met dieren, en van latere jaren ook enkele schilderijen die gebaseerd zijn op de Psalmen. 
De Wilnisse kunstschilder Tineke van Strien (1959) was al vroeg gefascineerd door potlood en papier. Via een aquarelcursus werd later haar interesse voor de schilderkunst gewekt, maar uiteindelijk had zij toch voorkeur voor andere materialen. In de afgelopen 10 jaar heeft zij zich uiteindelijk gespecialiseerd in schilderen met acryl en olieverf.
De expositie is tijdens kantooruren te bezoeken in de gang naar de afdeling Fysiotherapie, en duurt nog tot eind maart 2017.
 

Lees verder

Herkennen van en omgaan met mensen met LVB

23 december 2016


Deze workshop wordt gegevens door trainers vanuit Ons tweede Thuis i.s.m. het Steunpunt Vrijwilligerswerk. De workshop is bedoeld voor vrijwilligers die meer willen weten over het herkennen van mensen (clienten) met een Licht Verstandelijke Beperking. De laatste jaren komen we mensen met een lichtelijk verstandelijke beperkingsteeds vaker tegen in het maatschappelijk verkeer. Het is fijn als vrijwilligers hier van weten  en hiermee om kunnen gaan in hun vrijwilligerswerk. De workshop vindt plaats op dinsdag, maart 7 om 19.30 uur in het wijksteunpunt Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1, Uithoorn. Inschrijven kan via vrijwilligerswerk@stdb.nl

Lees verder

Cursus Vrijwilligers Vinden en Binden Uithoorn

23 december 2016


Deze cursus bestaat uit 3 modules: werven, begeleiden en behouden. Je leert meer over het aantrekken van de juiste vrijwilligers in module 1, in de 2de module leer je hoe je deze vrijwilligers op een goede manier opvangt, inwerkt en begeleidt, zodat zij en jij met veel plezier aan het werk gaan. In de 3de module leer je waaraan je moet denken als je vrijwilligers voor langere tijd aan jouw organisatie wilt binden. De cursus werkt vanuit een zelfevaluatie waarbij je onderzoekt hoe het bij jouw organisatie gaat, wat je nog kunt leren of veranderen. Door diverse opdrachten en uitwisseling met anderen krijg je praktische tips om in jouw organisatie aan de slag te gaan. Het is mogelijk je op te geven voor afzonderlijke modules of de gehele cursus. De cursus is op dinsdag 8 maart, woensdag 22 maart en woensdag 12 april, elke avond om 19.00 uur in het wijksteunpunt Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1, Uithoorn. Aanmelden kan via de mail bij vrijwilligerswerk@stdb.nl. Graag bij aanmelden duidelijk aangeven of je je opgeeft voor de gehele cursus of Module 1; werven, Module 2: begeleiden of Module 3: behouden van vrijwilligers.

Lees verder

Face it! Oordelen op het eerste gezicht

25 november 2016


Joden hebben een grote neus, Arabieren dragen een baard en Marokkanen en Surinamers praten ‘anders’. Dit is vaak het beeld dat mensen van deze groepen hebben, maar kloppen deze stereotypen? Waarom denken we in stereotypen en hoe fout is dat?

Het Joods Historisch Museum in Amsterdam laat komende winter zien hoe deze beeldvorming tot stand komt.
De tentoonstelling Face it! Oordelen op het eerste gezicht, die van 19 december 2016 tot en met 16 april 2017 te zien is, toont bezoekers op een interactieve manier hun eigen en andermans vooroordelen. Het Joods Historisch Museum vindt u aan de Nieuwe Amstelstraat 1 in Amsterdam.

Lees verder
© 2017 - Rick FM | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)