4 mei herdenking

Het evenement vindt plaats op 04 mei 2016

In onze gemeente heeft de herdenking op 4 mei niet alleen betrekking op de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Wij staan ook stil bij alle slachtoffers die bij andere oorlogen, geweld of vredesmissies (bijvoorbeeld de Balkanoorlog, de vluchtelingen uit Iran, Irak en Syrië, terroristische aanslagen, e.d.) gevallen zijn.
 
Dit jaar is het landelijke thema “De vrijheid omarmd”; vrijheid, verdraagzaamheid en vrede is niet vanzelfsprekend. En met alles wat er nu speelt is dit thema belangrijker dan ooit. De 4 mei herdenking is daar een goed moment voor.
 
De herdenking start om 19.30 uur vanuit het Oranjepark met een Stille Tocht. Slagwerkers van KnA gaan voorop met omfloerste trom. Bij het Stilte Monument tegenover de Thamerkerk wordt de Last Post gespeeld en is het om 20.00 uur twee minuten stil afgesloten door het zingen van twee coupletten van het Wilhelmus.

Toespraak
Daarna volgt de toespraak door Mevrouw H.D. Oudshoorn-Tinga, burgemeester, de kranslegging en de bloemenhulde door inwoners van en organisaties uit de gemeente Uithoorn.Iedereen wordt verzocht om bloemen mee te nemen.

Hierna wordt het programma in de Thamerkerk voortgezet met herdenkingsmuziek, enkele gedichten en met beelden van de gemeente Uithoorn in oorlogstijd. Het Burgerinitiatief 4 mei herdenking ziet de belangstelling van jong en oud jaarlijks toe nemen, een voorwaarde om de vrijheid te omarmen en door te geven.
 
Wij nodigen u allen van harte uit om deel te nemen aan deze herdenking.